İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101’inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda mesajların okunmasının ardından Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Ardından konuşan Vali Mehmet Makas, " Bugün İstiklal Marşımızın Kabulü ’nün 101. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Bu toprakları vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarına Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum. İstiklal Marşı gibi bu eşsiz eseri bize bırakan Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle minnetle anıyorum” dedi

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin anlatıldığı sinevizyon ile devam eden programda, İstiklal Marşımızın doğuşunun anlatıldığı oratoryo gösterisi düzenlendi.

“7’den 70’e İstiklal Marşı” adlı video gösterisi ile süren program, okul öğrencileri tarafından drama gösterisi ile devam etti.

Tören, resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi