Etkinlik kapsamında üniversite alanında yere atılan çeşitli atıkları toplayan öğrenciler çöpleri toplayarak, çevre temizliğinin önemine dikkat çektiler. Etkinliğe gönüllü olanlarla birlikte 200 civarında öğrenci katıldı.

Yapılan etkinlik hakkında açıklamada bulunan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu , Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde öğretim görevlisi Yusuf Dumlu; “ rekreasyon dersi çerçevesinde farkındalık oluşsun diye üniversite öğrencilerine çevre temizliği ile ilgili olarak iyi dersler etkinliği düzenledik. Amacımız tüm üniversite öğrencilerine rekratif faaliyetler çerçevesinde temiz bir çevre olgusu oluşturmak ve temiz bir çevre de nasıl yaşanılabilir, nasıl bur farkındalık oluşturula bilinir yönünde bunu amaçladık. Bu doğrultu da faaliyet programımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu derbi alan yaklaşık 60 civarında öğrencimiz bulunuyor. Fakat beden eğitimi ve spor yüksek okulu öğrencileri dışında 200 kişilik bir öğrenci gurubu ile beraber bu etkinliği gönüllü öğrenci grubu ile beraber etkinliği geçekleştirmiş bulunmaktayız” dedi.

Öğrenciler ise gerçekleştirilen bu etkinlikten memnuniyetlerini dile getirerek şunları kaydettiler; “ çöp toplayarak temiz bir çevre oluşturmak üzere iyi dersler etkinliğini düzenliyoruz. Gönüllü arkadaşlarımızın gayesi çevrenin korunması ve toplumsal farkındalık oluşturmasıyla temiz çevrenin yaşam biçimi haline gelmesi bunun yanında bilinçli bireyler oluşturmasını sağlamasıdır” diye konuştular.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yazıcı ise böyle bir uygulamanın olumlu olacağını belirterek konuşmasında; “ çevre çok önemli bizim öğrencilerimizde bu alanda rekreasyon dersi çerçevesinde öğrencilerimiz çevre bilinci oluşturmak adına bir çalışma düzenlediler. Bu çerçevede üniversite çevresinde ki atıkları temizlemiş oldular. Bundan sonra ki süreçte de böyle etkinliklerin yerinde kalmayıp yaşam boyu göstermelerini istiyoruz. Bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi