Erzincan Valisi Mehmet Makas, Jandarma Teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi; “Başarı ve kahramanlıklarla dolu köklü mazisiyle kadim devlet geleneğimizin en deneyimli kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatımızın 183’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek, Milletimizin birliğini ve beraberliğini korumak, bayrağımızın ilelebet dalgalanması için ülkemizin her köşesinde kahramanca görev yapan Jandarma Teşkilatımız, üstlendiği tüm görevlerde Aziz Milletimizi gururlandırmaktadır.

Jandarma Teşkilatımızın, gelişmiş modern silah ve araç-gereçlerle, donanımlı iyi yetişmiş personeliyle üzerine düşen tüm görevleri özveriyle yerine getirmesi her türlü takdirin üstündedir. Terörle mücadeleden asayişe, düzensiz göçle mücadeleden trafik güvenliğine,uyuşturucuyla mücadeleden kaçakçılığın önlenmesine, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasından kamu düzeninin korunmasına kadar çok geniş bir alanda etkin rol oynayan Jandarma Teşkilatımız, suçlulara göz açtırmamaktadır.

Kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde üstlenmiş olduğu tüm görevleri yüksek bir vazife şuuruyla yerine getiren Jandarma Teşkilatımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üzerine düşen her görevi layıkıyla yerine getireceğine olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Jandarma Genel Komutanlığı’mızın 183. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, görevi başındaki tüm jandarma personelimizi tebrik ediyor, bu anlamlı gün dolayısı ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi