8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle, Erzincan Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılan meslek edindirme kurslarında yapılan bir birinden güzel el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği sergi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

            Erzincan Belediye Sarayında gerçekleştirilen serginin açılış törenine Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Kemal Başak, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve davetliler katıldı. Serginin açılışını protokol eşleri yaptı. Açılış ardından, protokol mensupları ve eşleri meslek edindirme kurslarında kadınlar tarafından yapılan el emeği göz nuru eserleri incelediler.

Aynı program kapsamında, Belediye Sarayı içerisinde ‘Kadına Şiddet Fotoğraf Sergisi’ açıldı. Erzincan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Fotoğrafçılık Kursiyerleri tarafından hazırlanan sergi, protokol mensupları tarafından ilgi gördü.

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ paneli düzenlendi. Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen panele Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Kemal Başak, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve davetliler katıldı.

            Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Ali Arslantaş’ın eşi Hatice Arslantaş, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

            Panelde daha sonra Yrd. Doç. Dr. Funda Kemahlı, Erzincan Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ hakkında bilgi verdi.

            Panele katılan konuşmacılardan Doç. Dr. Hayrunisa Özdemir ‘6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Yasanın Getirdikleri’, Yrd. Doç. Dr. Latife Kırbaşoğlu ‘Medya ve Kadın’, Yrd. Doç. Dr. Kader Polat ‘Türk Tarihinde Kadının Rolü’ ve Sultan Melek Oktay ise ‘Yadına Yönelik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmetleri’ konusunda davetlilere bilgiler sundular. 

 

Editör: Doğu Gazetesi