Erzincan Ak Parti İl Başkanlığı binasında toplanan kalabalık ellerinde afişlerle birlikte cumhuriyet meydanına kadar yürüdüler. Yürüyüşe geçen kadınlar, ellerinde bulunan “Kadına yönelik şiddete birlikte dur de” afişi eşliğinde ve üzerinde “Kadın erkek birlikteyiz, güçleneceğiz”, “Haddini aşma öfkene yenik düşme”, “Beni de duy, kadın güçlenirse toplum da güçlenir” pankartlarla yürüdüler.

Ak Parti kadın kolları başkanlığı tarafından düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü yürüyüşüne Ak Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, Ak Parti Erzincan Kadın kolları Başkanı Gülseren Narbay, yönetimi, Ak Partili kadınlar ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet meydanında açıklama yapan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülseren Narbay; kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde aynı biçimde tezahür ettiğini belirterek, “Aile içi şiddet ne yazık ki hala en yaygın şiddet biçimi olmaya devam ediyor dedi.

Narbay açıklamasında; “Ak kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik her türlü şiddete karşı çizgimizi çekiyoruz. Kadim medeniyetimizin yüzyıllar boyunca barındırdığı din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinin tümünde, kadına ve kız çocuklarına karşı yapılan herhangi bir kötü muameleye kati suretle karşı çıkılmıştır.

Yüzyıllar öncesinden henüz İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi yokken, kadın erkek ayrımı yapmadan insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hazreti Peygamberin sözünü hatırlamak ve hatırlatmak hepimizin üzerine düşen önemli bir vazifedir. ‘İnsanlara merhamet etmeyene, Allah da merhamet etmez.’ Hiçbir ayrım gözetmeksizin yaşam biçimi olarak tüm insanlığa karşı kötü muameleyi bizlere men eden dinimizin, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak kötü muameleyi kabul etmesi de mümkün değildir” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü yapılan açıklamadan sonra dağıldı.

Editör: Doğu Gazetesi