genelinde Başbakan  Erdoğan'ın eşi 'ın, Erzincan genelinde ise himayelerinde,  kapsamında 81 ilde uygulamaya konulan 'Gönül Elçileri' şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan 'Kadın ve Güçlenme' başlığı altında 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtımı için bir program düzenlendi.
Düzenlenen programda tanıtım filmlerinin izletilmesinin ardından, bir konuşma yapan Sema Akdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen ve 81 ilde eş zamanlı olarak Vali eşlerinin desteği ile Aralık 2012 tarihi içerisinde başlatılan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesinin ikinci aşaması olan “Kadın ve Güçlenme” ana başlığı ile hazırlanan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi”ne bende bizzat katılmıştım. Toplantı sonrasında ilimizin en ücra köşelerinde bir şekilde eğitimini yarıda bırakmış kadınlarımıza neler yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunmuştuk. İl Müdürlüğümüz bu bağlamda ilimizin tüm ilçelerini gezerek projeyi anlattılar. Bende bu projedeki amaçlarımız hakkında sizlere bilgiler vermek istiyorum.
Kadınlar için mesleki eğitim projesi ile amaçlanan; örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve mesleki açık öğretim lisesine yönlendirilmesi, mesleki açık öğretim lisesinden mezun olanların iş yaşamına katılmalarına aracı olunması, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması, imkansızlıklar dolayısıyla okuyamamış kadınların toplumsal yaşamına daha fazla dahil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Projemizin hedefi ise; eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınların mesleki açık öğretim liselerine yönlendirerek mesleki beceri kazanmaları ve istihdam edilmeleri kendi gelecekleri ve yetiştirecekleri nesiller açısından önemlidir. Kadınların ürettikleri, mal, mülk, para ve benzeri unsurlar kendi yaşamından başlayarak, çevresinde ki herkesin yaşamını etkilemektedir yani kadının kazancı: ailenin ve toplumun kazancına dönüşebilmektedir. İşte bu noktada kadının üretmesi ve çalışmasının kelebek etkisi nedeniyle hayata geçirilen bu proje ile örgün eğitim dışında kalmış kadınlara ikinci bir şans vermek, kız çocuklarının okula devam etme ve okulda kalma sürelerini arttırmak, kadınların eğitim konusunda toplumda farkındalık yaratarak onları rol model olmaya teşvik etmek gibi yerel düzeyde işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.
Bu bilgiler ışığında kadınlarımızın örnek olabilecekleri bir şekilde eğitimlerini tamamlamalarını arzu ederken emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi