Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı” ile 2017 yılında belirlenen Erzincan’ın da içlerinde bulunduğu 16 ilde (Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Tokat) her bir il için 75 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı.  

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından şartları uyan bayanlardan 75 kişi eğitim programına dahil edildi. Eğitim programından 24’er kişiden oluşan 3 ayrı grup faydalandı.  

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin ve Erzincan Çalışma ve İşkur İl Müdürü Ömer Faruk Çelik, Erzincan Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Çankaya tarafından verilen eğitim programında eğitim alan kursiyerleri ziyaret etti.   

Kursiyerlere yönelik bir konuşma yapan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, İşkur ve KOSGEB ile işbirliği içerisinde düzenlenen girişimcilik eğitimini kadın çiftçiler açısından son derece faydalı olduğunu söyledi. İl Müdürü Şahin, düzenlenen programın amacının; Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin- verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncelik eden ve rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanacak projelerin kadın çiftçilerin hayatlarında bir farkındalık ve ivme kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin giderek artması açısından önemli bir proje olan “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı” kapsamında genç kadınların girişimcilik ruhu açığa çıkartarak  özgün projelerle katılımcı bir ruh sergilemeleri sağlamak olduğunu söyledi. Böylece hali hazırda tarımsal üretimin arka plan kahramanı olan kadınların bu projelerle artık sahnenin önünde yer almaları sağlanacağını belirten İl Müdürü Şahin, proje kapsamında toplam 72 bayanın eğitim programına iştirak ettiğini söyledi. Projenin tamamlanmasıyla kadın çiftçilerin kendilerine birer proje sunacağını ifade eden İl Müdürü Şahin, dereceye girecek projelerin ödüllendirileceğini ve Türkiye genelinde  sunulan projelerle yarışma imkanı bulacağını söyledi. 

Erzincan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Çelik ise son derece önemli gördükleri bu projeyi finanse ettiklerini ve eğitim alan bayanlarda farkındalık oluşacağını, sahip oldukları belge ile teşvik ve hibe programlarından faydalanabileceklerini söyledi. Bu tür projeleri devamlı olarak desteklerini belirten İşkur İl Müdürü Çelik, toplumda istihdam yaratılmasına dair birçok projeyi yürüttüklerini ve bu çalışmalarının devam edeceğini söyledi. 

Girişimcilik eğitimine katılan 72 bayan çiftçinin sunacağı projeler nisan ayı sonunda sergilenecek. İl genelinde ilk üçe girecek projeler ödüllendirilerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulacak.  

 

Editör: Doğu Gazetesi