Yılbaşı kutlamasına katılan çocuklar palyaço ve sihirbazlık gösterileriyle eğlenip, canlı müzik eşliğinde dans ettiler. Öğle yemeği sonrası ÇOKSEV tarafından hazırlanan hediyeler İstanbul Üniversitesi, Onkoloji Enstitüsü, Pediatrik – Hematoloji Onkoloji Bilim Dalında takip ve tedavi gören çocuklara dağıtıldı. Kanser tedavisi gören çocuklarımızın ve ailelerinin mutlulukları görülmeye değerdi.

Bu anlamlı ve özel yılbaşı kutlamasında konuşan Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Rejin Kebudi konuşmasında şunları söyledi; ‘’Çocukluk çağı kanserlerinin % 70 i tamamen iyileşebilmektedir. Bunun için erken tanı, çok disiplinli (kemoterapi, radyoterapi, cerrahi vd.) bir yaklaşımla hızla, uygun, güncel tedaviler uygulanmalıdır. Bu çocuklarımızın uzun ve zorlu tedavi süreçlerinde, mutluluklar yaratan, yaşama bağlılıklarını artıran moral destekler de çok önemlidir. Biz ÇOKSEV Derneği olarak acil tanı ve tedavi için yeterli olanakları olmayan çocuklara maddi destekte bulunmayı, tedavi ve izlem sırasında çocukların ve ailelerinin manevi olarak yanlarında olmayı, çocukluk kanserleri hakkında toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Güncel tıbbi tedavi ve duyarlı kişi ve kuruluşların maddi ve manevi desteğiyle çocuklarımızda elde edilen başarı gittikçe artacaktır.’’

Prof. Dr. Rejin Kebudi konuşmasında Çocuk Kanserleri Sevgi ve Dayanışma Derneği gönüllülerine, destek olan değerli sanatçılara, değerli basın mensuplarına, özveriyle çalışan sağlık ekibine kendisi, yönetim kurulu ve çocuklar adına teşekkürlerini sunarak, yeni yılın tüm çocuklara ve ailelerine sağlık, mutluluk getirmesini diledi.

Editör: Doğu Gazetesi