Erzincan Belediyesi Ekim Ayı Meclis ayı toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan vekilli Mehmet Demir Erzincan Valiliği’nde yapılan Kapanan beldelerin ulaşım sonunun ele alındığı Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı Esnaf odası Başkanı, Taşıma Koop. Başkanı ve Adalet Kalkınma Partisi İl Başkanının katıldığı toplantı hakkında açıklamada bulundu.

Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “eğerli Meclis üyeleri 13/09/2021 tarihinde Erzincan Valiliğinde kapanan beldelerin ulaşım sorunu görüşmek üzere bir toplantı yapıldı. Yerel gazetelerin bir çoğunda haber olarak yer aldı.

İlginç olan ne  Akp İl başkanın bulunduğu toplantı da diğer partilerin il başkanlarının bulunmamasının sebebi nedir.

Bu toplantı da CHP il başkanı neden yok, MHP İl başkanı neden yok, İyi parti İl başkanı neden yok, Saadet partisi il başkanı neden yok, Taşıma koop. Başkanı orda iken kapanan beldelerin minibüsçüleri yada temsilcileri neden yok?

Bütün kesimleri ilgilendiren bir toplantıya hele ki Erzincan Valiliğinde yapılan  bir toplantıya sadece iktidar partisinin il başkanının katılmasını Erzincan kamu oyunun vicdanına havale ediyorum.

19/08/2018 yılında dönemin belediye başkanı Cemalettin Başsoy’un oluru ile bir komisyon kuruluyor ve bu komisyon bir karar alıyor.

 Bu kararın 3. Maddesi şöyle 9 belde ve 3 köyde D4 belgesi ile taşımacılık yapanların mevcut sisteme Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının  Karayolu Taşıma yönetmeliğine ve (2011/KUGM-11/ YOLCU) (2013/KDGM-07/YOLCU) genelgelerine göre mümkün değildir.

Bu karar orta iken önceki Vali Ali ARSLANTAŞ döneminde şehir içi toplu taşımada belediye yetkili iken bir oldu bitti ile 2021 yılı sonuna kadar uzatıldı.

Şimdi ise o günkü komisyonun almış olduğu karar doğrultusunda ihaleler düzenlenecek. Süreç devam edecek.

Kapanan belde ve köylerde yaşayan yurttaşlarımız  hastaneye  gidebilmek için 2 araç binmesi gerekiyor buda  2 kere ücret ödemesi anlamına geliyor.

Madem böyle yapılacaktı ise 3 yıla yakın bu insanlarımız neden mağdur edildi. Yazık günah değil midir. 

Bu arada biz minibüsçü esnafımızın da mağdur edilmemesini hukuk çerçevesinde  sorunun çözülmesi gerektiğini yüce meclisin  bilgilerine sunar çalışmalarınız da başarılar dilerim. dedi

Editör: Doğu Gazetesi