Karakaya Köyü Muhtarı Salim Aksu, devam eden ve gerçekleşecek olan projeler hakkında bilgi vererek; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Karakaya Köyü’nün 2014 yılında belediyelikten köy statüsüne düştüğünü hatırlatan Muhtar Aksu yaptığı açıklamada; ‘’Karakaya köyü 2014 yılında belediyelikten düşerek köy statüsünde gelmiştir.  Göreve geldiğim günden itibaren çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzde ki süreçte aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam ederek, Karakaya’yı hak ettiği konfora kavuşturarak halkımızın refah düzeyini en üst seviyelere çıkaracağız” dedi.

ÇALIŞMALAR SULAMA AĞIRLIKLI

Salim Aksu, yaptıkları çalışmalar ile ilgili değerlendirmesinde; “Çalışmalarımızda öncelikli olarak sulama suyuna ağırlık verdik. Sarıkaya’dan gelen suyu aldık 2 bin 500 metre mesafede köy meydanına kapalı sistemle getirdik. 2 kilometrelik bir su kanalımızı yeniledik. Köy meydanında bir park yaptık, 3 bin 500 metre kadar istinat duvarı yaptık. Çermik mevkiinde 2 bin 500 dönüm kapalı sistemimiz var. Bunu geçen yık DAP’a gönderdik geçmedi. Bu yıl tekrar güncelledik tekrar DAP’a gönderdik. Şuanda altyapı çalışmalarımız var. 25 kilometrelik alanda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.  

BİRÇOK PROJE HAZIRLANDI

2017 yılı için birçok projelerinin olduğunu belirten Salim Aksu; “2017 Yılı içerisinde birçok projemiz var. Çermik mevkiinde 5 tane sondaj projemiz var. Boztepedeki suyu kanalla getiririz inşallah sondaj vatandaşa külfetli çünkü. Tarıma ve hayvancılığa önem veriyoruz.  Meralarımızın ıslah çalışmaları devam ediyor ‘’ diye konuştu.

YER ALTI KAYNAKLARI ARAŞTIRILIYOR

Karakaya’da, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından finanse edilen 2016 TRA1/DFD destek programı kapsamında “Ekonomik Yer altı kaynaklarının araştırılması” projesi ile doğalgaz arama çalışmaları yapılacak.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Öte yandan köyde yeraltından çıkan sıcak su değerlendirilebilirse seralar oluşturularak Erzincan ekonomisine önemli katkı sağlanacak. 

Editör: Doğu Gazetesi