Karakaya üniversite çıkışında bir açıklama yaparak şunları söyledi  ‘’Bugün 18 Mart 2014, seçimlere 10, 12 gün kaldı. Bugünde Erzincan Üniversitesi'ni 2. sefer ziyaret ediyoruz. Erzincan Üniversite'sinin kampüsünün hocalarımızın ve öğrencilerimizin belediye hizmeti açısından sorunları olduğunu biliyorduk ve bu sorunları da daha önce geldiğimiz seferde tespit etmiştik, şikayetlerini iletmişlerdi. En büyük sorunlardan biri tabi ulaşım sorunu ve burada otobüslerin bekleme yerleri. Yani otobüs durakları ile ilgili bir sorun var. Birde öğlen vakti buraya geldikleri zaman sadece kantinden faydalanabiliyorlar. Yani öğrenci sabahleyin üniversiteye geldiğinde kesinlikle akşama kadar burada durmak zorunda. Yiyeceğini veya gıdasını buradan almak zorunda. Çünkü şehire gidip gelmesi hem maddi bakımdan problem oluyor hem de kendisi açısından istediğini yiyemiyor, kantinde ne bulursa onu yiyor. Onun için üniversitemizin bu sorunlarını biliyoruz. Aslından üniversite şehrin kenarında olsaydı bu sorunların hiç biri oluşmazdı.
   Fakat kampüs olarak ayrı olduğundan dolayı ve hemen hemen de yeni olduğundan da dolayı bir sürü eksiklikleri bulunmakta. En azından gençlerimizin burada daha iyi vakit geçirip eğlenebilmeleri için bir sürü bina olması lazım. Bunlar daha henüz bitmemiş, yapılmamış inşaatları devam etmekte. Ben burada şunu gördüm ; Erzincan Üniversite’sinin kampüsündeki hocalarımızdan ve öğretmenlerimizden, her gittiğim yerde yüzlerce öğrenciyle görüştüm kantinde.Bütün üniversite öğrencilerimizin bize çok ılımlı baktığını hatta bizlerle iletişim kurarak dertleri ve problemleriyle ilgili sorunları ilettiklerini ve bu sorunlarında bizim tarafımızdan malumumuz olduğunu söyledik ve en azından hem hükümet bakımından hem üniversitenin durumu bakımından, Üniversite yönetimiyle eğer 30 Mart’tan sonra belediye başkanlığını biz kazandığımız zaman üniversite yönetimiyle, rektörle ve dekanla falan iletişime geçip bu sorunların  çözümü için her türlü gayreti göstereceğimizi ifade ettik.Üniversite bir şehrin ilmi, bilmi maddi ve manevi kaynağıdır.Üniversitesiz bir şehir susuz bir şehre benzer.Onun için üniversitemizin Erzincan’a katkıları her yönüyle çok önemlidir.Biz onun için üniversiteye başka bir açıyla bakıyoruz.Kaldı ki hocalarımızın ilmi çalışmalarında şehrimize belediyecilik yönününden, hizmetler yönünü de önemli katkılar yapacağı düşünülerek hocalarımız da bu konuda faydalanacaklar.Gördüğüm kadarıyla Erzincan Üniversite ‘ si yerleşik olarak belki iyi bir yerde aydınlık, güzel bir yer ama hem yeni yapılması olarak hem de şehirden uzak olması sorunlar yaratıyor. Bu sorunları inşallah ulaşım vasıtasıyla  özelliklede yeni alacağımız körüklü ve rink hattıyla bunu çözeceğiz inşallah.
  Ben üniversitede bulunmaktan hem de öğretim üyelerimizle tanışmaktan ve hocalarımızla tanışmaktan çok mutlu oldum.Onlara saygılarımızı sunduk.Gerçekten de tüm öğrencilerimizin hepsi bizleri güler yüzleriyle karşılamışlardır.Ben şöyle görüyorum, üniversite gençliğine de artık bıkkınlık gelmiş durumda, mevcut  iktidardan dolayı.Hem yerel yönetimlerle hem genel yönetimden dolayı insanlara bir bıkkınlık gelmiş bir yorgunluk var.Bu tepkiyi inşallah bütün halk ve gençlik olarak da vereceğini düşünüyorum.Bu vesileyle de öğrencilerimize öğrencilik hayatlarında başarılar diliyorum.Üniversite görevlilerine de hem görevlerinde ve hayatlarında iyi günler ve başarılar diliyorum.
 18 Mart vesilesiyle de, Şehitler Haftası vesilesiyle de daha öncede yayınlamıştık tekrar şehitlerimizi, bu vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizin ruhları şad olsun.Onların bütün hatıralarını  kalbimizde ve gönlümüzde yaşatıyoruz.Şehitler var oldukları için biz şimdi buradayız, şehitler olduğu için Türkiye’nin yüzü bu kadar aydınlık ve şehitlerimiz var olduğu için özgürüz ve bayrağımız dalgalanıyor. Onun için biz şehitlerimize ne kadar dua etsek ne kadar hatıralarını gönlümüzde taşısak azdır. Bir defa daha Şehitler Haftası münasebetiyle, şehitlerimizin ruhunun şad olmasın yüce Allah’tan niyaz ediyorum.’’dedi 
Editör: Doğu Gazetesi