26. Dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104.yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

Karakelle mesajında şu ifadeleri kullandı; “Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 104.yıldönümü idrak ediyoruz.Bu anlamlı gündeErzincan’lı Hemşehrilerimin  ve 17 Şubatta Kurtuluşunu kutlayacak olan Tercanlı Hemşehrilerimin bayramlarını kutluyorum.

13 Şubat sözde medeni Avrupalının kan ve gözyaşıyla yoğurup, işgal ederek, büyük soykırımlar uygulandığı Anadolu’da Türk Milleti tarafından maskesi düşürülmüş, böylece yanmış yıkılmış Anadolu’da zinde bir milletin var olduğu ifade edilmiş. Erzincan’daki kurtuluş kıvılcımları Türk’ün kurtuluş mücadelesinin hazırlayıcısı bir hadise olarak tarihin sahifelerinde yerini almıştır.

Tarihin hemen her safhasında milletimizin mazlumların yanında olduğu, farklı anlayış ve inançlara hoşgörülü davrandığı, bunu kendisine düstur edindiğinin en iyi şahidi tarihtir.

Dün kurtuluş mücadelesi verip sınırlarını şehit kanıyla çizen bu millet,bugün de dış güçlere taşeronluk yapan PKK , PYD , DAİŞ, FETÖ gibi terör örgütüyle mücadele etmektedir.

Ülkemiz özellikle son 20 yılda AK Parti iktidarları ile birlikte gelişme , büyüme yolunda yeni ufuklara yelken açmışken bu terör örgütlerinin yıldırma mücadelesi bizi yolumuzdan asla alı koyamayacaktır.

Milletimizin vahdet bilinci ve arzusu, her türlü bölücü ve ayrılıkcı faaliyetlerin üzerindedir. Millet olmak ;ortak acılar, ortak kazançlar, ortak amaçlar demektir.Bu bağlamda bir ve beraber olarak kurtuluş mücadelesi ruhuyla terör belasının ve ekonomik saldırılarının da önüne geçilecektir. Özellikle kur saldırılarıyla başlayan ekonomik saldırılar alınan tedbirlerle önlenmiştir. Buna bağlı olarak oluşan hayat pahalılığının önüne geçilecek Cumhurbaşkanımızın deyimiyle milletimiz rahat nefes alacaktır.

104. kurtuluş yıldönümünü kutladığımız güzel Erzincan’ımız, Kurtuluş günlerinin zor şartlarından, bugün refah düzeyi yüksek, kalkınmanın ve ilerlemenin huzuru içerisindedir.

Özellikle son 20 yılda ilimiz , Kamu alanında milyarlarla ölçülen yatırım ve destek almıştır.Yenilenen Türkiye içerisinde, kalkınan bir Erzincan olarak , eğitimde ve sağlıkta ihtiyaçlar karşılanmış,modern  Tıbbi Cihazlarla donatılmış, yeni sağlık tesisleri kurulmuştur.

İlimiz ve ilçelerimizdeki okullarımız  çağın gerektirdiği eğitim teknolojisi ile donatılmış. Erzincan’lı gençler sporu, bilimi ve sanatı artık  gerçek merkezlerindeki ortamlarda  yapar duruma gelmiş ,sportif tesisleşmede zirve yakalanmıştır.

DAP , GAP, KUDAKA projeleri ilimizin refah seviyesini sürekli yükseltmekte yapılan barajlar ve göletlerimizle , arazilerimiz suyla buluşuyor.Kentsel dönüşüm ve TOKİ uygulamalarıyla ilimizin konut problemi çözülüyor.

Ülke ve millet olarak önümüze çıkarılan bütün aengellere rağmen 2023 hedeflerine Türkiye Cumhuriyeti emin adımlarla yürümektedir. İnanıyorum ki Erzincanlı hemşehrilerimCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedefeve çizdiği yola emin adımlarla yürümektedir.

104. Kurtuluş yıl dönümünü kutladığımız bu günde, doğu anadolunun etrafı dağlık ortası bağlık yeşil incisi Can Erzincan’ımızı bizlere armağan eden ,başta Gazi Mustafa Kemal  Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere, dünden bugüne tüm şehitlerimize Allahtan rahmet , gazilerimize hayırlı uzun ömürler , şehit yakınlarına sabır ve metanet diliyor;

Hemşehrilerimin Kurtuluş gününü tebrik ediyor saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi