Beraberinde AK Parti İl Başkanı Orhan bulut, Belediye Meclis Üyesi Recep Gökalp ve partililer ile birlikte referandum çalışmalarını sürdüren AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Yeni Sanayi Sitesi esnafını gezdi.

            Referandum çalışmaları kapsamında parti olarak üç ekip halinde çalışmalar yürüttüklerini ve merkez, ilçe, belde ve köylere neredeyse iki şer gidildiğini söyleyen AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, ‘Durmak yok bizde yola devam’ diyerek seçim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

16 Nisan’ın ülkemiz için, Erzincan’ımız için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Karakelle, “Ziyaretlerimizde hemşehrilerimize biz anlatmaya kalkarken 18 maddeyi ama bakıyoruz ki bizim insanımız gerçekten kadir şinas ve vefalı. Bize söylenen şu; bize sakın 18 maddeyi anlatmayın burası Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın ilidir. Görüşlerimiz farklı olabilir diyor, siyasi görüşlerimiz farklıdır mutlaka ama biz Başbakanımız Erzincanlıdır, biz üzerimize düşeni yapacağız. Hakikaten böyle çok demokrasi içerisinde bir süreç yaşıyoruz. Zaten bu siyasi partilerin bir seçimi değil. Bu bir Anayasa değişikliğidir. Hemşehrilerimizi çok kararlı gördük. Oldukça karalı gördük. Erzincan’a yapılan yatırımları onlar görüyorlar. En son zaten Sayın Başbakanımız sayesinde Erzincan 23 il arasında cazibe il oldu ki, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan. Yani Başbakanımızın talimatıyla ki. Asgari 40 tane fabrikanın temelleri bu şehirde atılacak, bunu hep birlikte yaşayacağız. Bunlarda tabi bire bir tesir ediyor. Biz bu süreçte sadece MHP ile AK Partililer olarak değil, CHP’li hemşehrilerimizden de çok iyi mesajlar alıyoruz. Bize diyorlar; ‘ben CHP’liyim, siyasi görüşüm bu ama ben Anayasa değişikliğidir ve bizim Başbakanımız var’ diyor. İnşallah Erzincan’a yakışır bir sonuç alacağız. Başbakanımızın başını öne eğdirmeyeceğiz. Dolayısıyla iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın ili Rize nasıl Türkiye’ye mesaj veriyorsa, Başbakanımızın ili Erzincan’da bir mesaj verecektir diyorum. Seçim sonuçlarının hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum. Hayırlı sonuçlar olacak. 16 Nisan’da öyle bir bahar gelecek ki 80 milyonun kardeşliğinin bayramı olacak. Bu bayram kardeşliğin bayramı olacak. Teröründe bitirileceği bir bayram olacak. Hayırlı uğurlu olur sonuçlar.” şeklinde konuştu.

            Ziyaretlerin aralıksız devam ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut; “Erzincanlı hemşehrilerimiz gerçekten gittiğimiz yerde ilgi ve alaka gösteriyorlar. Başbakanımızın Erzincanlı olması sebebiyle de sağcısı, solcusu, AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi, Sadetlisi herkes burası Başbakanın ili inşallah burada Başbakanımıza yakışır bir netice alacağız konusunda onlar bizlere tavsiyelerde bulunuyor. Bu anlamda biz Erzincan’daki bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir seçim dönemi geçiyoruz. Bu seçim dönemindeki diğer siyasi partilere de teşekkür ediyoruz. Sorunsuz bir şekilde süreci geçiriyoruz.” dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi