Buna göre; söz konusu yönetmeliğin 150'nci maddesinde yapılan değişiklik ile motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinde uygulanan kask ve koruma gözlüğü takma zorunluluğu elektrikli bisiklet sürücüleri için de getirilmiştir. Bu araçlarda yolcu konumunda bulunanlarda da kask takma zorunluluğu bulunmaktadır.
          Yönetmeliğin 150'nci maddesindeki bir diğer değişiklik ise emniyet kemeri bulundurma ve kullanma zorunluluklarında gerçekleşmiştir. Daha önce emniyet kemeri takılması konusunda bazı muafiyetler getirilen şehirlerarası yolcu otobüsleri ve güvenlik hizmeti yerine getiren araçlardaki muafiyetler tamamen kaldırılırken, ambulansların sürücü ve yanındaki koltukları ile şehir içinde ticari yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüslerin sürücülerine emniyet kemeri takma zorunluluğu getirildi.
Yapısı gereği ayakta yolcu taşıyan şehir içi minibüs ve otobüslerde yolcuların emniyet kemeri takma zorunluluğu bulunmuyor.
Söz konusu değişiklikler ile emniyet kemeri takılmasının zorunlu olduğu araç, sürücü ve yolcu kitlesi genişletilmiştir. İlimizde 01/11/2013 tarihli Valilik oluru ile yürürlüğe konulan "Emniyet Kemeri ve Hız Kontrol Projesi" kapsamında tüm vatandaşlarımızın araç içinde güvenli seyahat edebilmeleri amacıyla uygulamalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. 19/02/2014 tarihli yönetmelik değişikliği ile denetleme halkası da uygun bir şekilde genişletilerek vatandaşlarımızın konu hakkında bilgi sahibi olması için çalışmalar devam etmektedir. 
Editör: Doğu Gazetesi