Ailesi ile birlikte Ağrı İli Doğubayazıt İlçesinden hayvan otlatmak için gelen E.P.'nin %70 oranında Ortamental Retardasyon teşhisli özürlülük raporunun bulunduğu ve 04 Eylül 2018 günü sabah saatlerinde annesine bir öğünlük ekmek arası yiyecek yaptırarak evden ayrıldığı tespit edildi.

Olayla ilgili olarak Erzincan İl Jandarma Komutanlığınca 05 Eylül 2018 günü (Tercan ve Çayırlı ilçe Jandarma Komutanlığından 75 Personel, 1 Jandarma Komando Unsuru, 1 İsth. Skyranger Drone Unsuru, 1 Arama Kurtarma Köpek Unsuru, 1 İz Takip Köpek Unsuru, Refahiye İlçe J.K.lığından 1 Multikopter Unsuru, 1 Jasat Unsuru, 45 Güvenlik Korucusu ile Tercan İlçe Emniyet Müdürlüğünden 4 PÖH Personeli ve 6 kişilik AFAD Ekibinin de katılımıyla) köy ve civarında gidebileceği arazi kesimlerinde gerekli arama çalışmalarına başlanıldı. Yapılan araştırmalarda ise; kişi beyanlarına ve muhtelif güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi neticesinde kayıp çocuğun gün içerisinde Kargın Beldesine inerek, İstanbul iline gitmek için otobüs aradığı, ancak gidecek araç bulamadığı tespit edildi.

Arama çalışmaları kapsamında kayıp çocuğun evinde bulunan son kullandığı eşyalar Erzincan İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli Hızar isimli İz Takip Köpeğine koklatılmış ve kayıp çocuk 06 Eylül 2018 günü saat 01.00 sıralarında babası E.P.'ye ait evin 50 metre yakınında bulunan bir inşaatın içerisinde saklanmış vaziyette İz Takip Köpeği tarafından bulunarak, güvenlik personellerince ailesine teslim edildi.

Editör: Doğu Gazetesi