Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Kemah Sultan Melik Kültür ve Spor Şenlikleri düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Kemah ilçe merkezinde Gülabibey Camii önünde düzenlenen açılış törenine Erzincan Valisi Mehmet Makas, Eşi Elif Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Kemah Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Arslan, Kemahlılar Dernek Başkanı Fahrettin Arslan, Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Başkanı Sedat Menküç, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri ve çok sayıda dernek başkanı ile vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende konuşma yapan Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Başkanı Sedat Menküç, Kemahlılar Dernek Başkanı Fahrettin Arslan, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Arslan, Kemah Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, şenliklerin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Erzincan’da örtü yangını büyümeden söndürüldü Erzincan’da örtü yangını büyümeden söndürüldü

Törende son olarak konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas, düzenlenen festivallerin, şenliklerin, gurbet ile sılayı bir araya getirdiğini ve kaynaşmaya vesile olduğunu belirtti. Kemah denildiğinde, Sancak şehri denildiğinde birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin sergilendiğini vurgulayan Sayın Valimiz, 23’üncü Kemah Sultan Melik Kültür ve Spor Şenlikleri’nin ve 44’üncü Geleneksel Kemah Köyleri Dostluk Turnuvasının hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçenleri tebrik etti.

Üç gün sürecek olan şenlikler kapsamında; ilk gün ilçe meydanındaki açılış programının ardından soğuk sular mesire alanında piknik tadında yemek ikramları yapıldı. Ardından yarı final maçları izlendi. İkinci gün ise; rafting, konser, çocuklar için sürpriz hediyeler ve ses yarışmaları yapılacak. Şenliklerin son gününde ise; saat 15:00’da oynanacak olan final maçının ardından düzenlenecek olan ödül töreni ile şenlikler sona erecek.