Din Hizmetleri Uzmanı Asuman Taşkın konferansında; “Kur’an, Müslüman’ın hayatının hemen her safhasında etkinliğinin hissedilmesi gereken bir kitaptır. Okunmasının ayrı bir ibadet oluşu ve ibadetleri yerine getirirken ondan bazı bölümlerin okunması Kur’an öğrenmeyi her Müslüman için bir ihtiyaç kılmaktadır. İlk ayetlerin inmesi ile birlikte Kur’an öğretimi de başlamıştır. Tarihi seyir içerisinde Kur’an öğretiminin mescid/cami merkezli olarak başladığını ve uzun bir süre bu şekilde devam ettiğini görüyoruz.
Kur’an Kursları Türk Milli Eğitim sistemi içinde, onun genel amaçlarına hizmet eden çok önemli yaygın din eğitimi kurumlarıdır. Son dönemlerde bayanların ağırlıklı olarak bu kurslara devam etmeleri, çocuk eğitimi ve aile eğitimini de olumlu yönde etkileyecektir. Kur’an Kurslarının çoğalması ve kalite kazanması illegal din eğitiminin de azalması anlamına gelmektedir. Günümüzün karmaşık dünyasında insanımıza “hayati yardım” şeklinde dini bilgiler sunmak Kur’an Kurslarından beklenen bir görevdir. Yapılacak bazı düzenlemelerle bu kursların toplumumuz ve ülkemiz için daha faydalı hizmetler sunacağını düşünüyoruz.
Bu nedenle Kur’an Kurslarımızın önemi her geçen gün daha da artmakta, kurslarımıza devam eden kardeşlerimizin elde ettikleri ilmi ve dini kazanımlar kendilerine şuurlu bir yaşantı ilkelerini kazandırmaktadır” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi