Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’in katılımlarıyla gerçekleşen dağıtım programı öncesinde Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, öğrenciler ve öğretmenler ile bir süre sohbet etti.
Vali Akdemir, süt dağıtımı dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı açıklamada: “ Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan’da da bugün ana sınıfı ile birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında süt dağıttıklarını söyledi.
Sütün önemli bir besin ve protein kaynağı olduğuna dikkati çeken Vali Akdemir, projenin başladığı ilk dönemlerde sütten öğrencilerin zehirlendiği yönündeki iddialara ilişkin şöyle dedi: ’Öyle bir şey ne bölgemizde ne de okullarımızda olmadı. Bu okulda da bu tür bir durumun olmadığını öğrendik. Öğrencilerinde hepsi süt içiyormuş, içmeye de devam edin çocuklar. Çünkü büyüme çağında çocukların düzenli beslenmesi gerekir. Süt de protein açısından çok değerli.’
Vali Akdemir, öğrencilere büyüme çağında protein ve vitaminlerden zengin gıdaları tüketmeleri tavsiyesinde bulunarak, ’İyi beslenir ve Allah uzun ömür verirse 100 yaşına kadar elde ettiğiniz değerlerle yaşarsınız. Bunun altyapısını iyi yapın. Sütünüzü için, sporunuzu yapın, aile içinde sağlıklı büyüyecek oluşumlar içinde olun’ diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi