Erzincan’da bulunan merkezi ve yerel yönetimlerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütleri ile yurttaşların ortak anlayışıyla, kentin öncelik, sorun ve Erzincan Kent Konseyi Danışma Meclisi Kurulu toplantısı yüksek katılım ile gerçekleştirildi. Her ay gerçekleştirilecek olan Kent Konseyi Danışma Kurulu toplantısın da Erzincan İlinin Güçlü ve zayıf yönleri konuşuldu. Erzincan’da bulunan merkezi ve yerel yönetimlerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütleri ile yurttaşların ortak anlayışıyla, kentin öncelik, sorun ve Vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlenerek, çözüme kavuşturulduğu Erzincan Kent Konseyi’nin Danışma Meclisi özel bir salonda bir araya geldiler.

Erzincan Kent Konseyi Danışma Meclisi Toplantısı Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın yanı sıra Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Buyruk, Siyasi Parti İl Başkanları ve Belediye Başkan adayları, Muhtarlar, bazı kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin katılımıyla özel bir salonda gerçekleştirildi.. Kent konseyi istişare toplantısının açılış konuşmalarını yapan Erzincan Kent Konseyi başkanı Mehmet Buyruk, Global dünyada içinde bulunduğu çevre kirliliği ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacı ile 1992 yılında Brezilya’da devlet başkanlarının katıldığı bir zirve ile kurulmuştur. Bu sıkıntıları sadece hükümet ve devletlerin çözemeyeceği gerçeği ile STK ve vatandaş odaklı çözüm noktasında Kamu, özel sektör ve STK ’ların katılımı ile ortak bir bilinç oluşturulması ile sorunlara çare bulunması için tüm dünya genelinde Kent Konseyleri kurulmuştur. Erzincan Kent Konseyi daha önce şahsımın zamanında kurularak birçok faaliyet yürüttük. Kent Konseyimizin amacı aslında katılımcılığı sağlamak, Kentin kaynaklarını etkili ve verimli kullanmak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacı ile yoksulluğun giderilmesi, gençlerin, yaşlıların, kadın ve ihtiyaç sahibi insanların problemlerini çözmek için bir araya gelmektir diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun ise konuşmalarında; “Kent konseyi toplantılarının Erzincan için faydalı olacağını düşünüyoruz. Burada her kesim her kesin konuşacağı bir toplantı olacağını düşünüyorum, MHP olarak Erzincan’da yaşayan 235 Bin insanımızın birlik, beraberlik ve kardeşliğinden yana tavır alınması ve bu birlikteliğin sağlanması için başta idarecilerimizin, yönetici ve biz siyasilerin el ele gönül, gönüle vermesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. Daha sonra konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı İsmail Taş konuşmalarında; “ Erzincan tarihinin çok eskilere dayandığını belirterek, birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını söyledi. Taş, Erzincan Bir Kadim Kenttir. Bir taraftan Fırat, Diğer taraftan keşiş dağları ile uçsuz bucaksız ovalarıyla bir cennet şehir olan, dünyanın gönlü zengin, güvenilir insanları olarak bilinen Memleketim Erzincan ile gurur ve onur duydum. Guru duyduğum şehrimizi bir dünya şehri yapmak için çaba göstereceğim. Erzincan'’ Tarım ve sanayide yapacağımız çalışmalarla geliştirecek büyüteceğiz. Erzincan’ı birlikte yönetmek adına da sizlerden destek istiyorum dedi.

Birlik beraberlik ve kardeşlik şehri Erzincan için buradayız diyen Erzincan belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 5 yıllık belediye başkanlığı süresince yapmış olduğu çalışmaları slayt eşliğinde anlattı. Daha sonra Erzincan Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon İl Müdürlüğü tarafından Erzincan’ın genel durumuna yönelik hazırlanan sunum yansıtıldı. Katılımcılara aktarılan bilgilerde; Erzincan, 2017 yılında asayiş olaylarının aydınlatma oranı yüzde 98,82’ye ulaşarak; ele geçirilen eroin miktarı oranıyla 7’nci sıraya, hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında yüzde 98,92 oranıyla iller arası birinci sıraya, dolandırıcılık olaylarının aydınlatılmasında yüzde 100 oranıyla iller arası birinci sıraya, mala karşı işlenen suçlarda yüzde 97,02 oranıyla iller arasında birinci sıraya, kişilere karşı işlenen suçlardan yüzde 98,76 oranıyla iller arası üçüncü sıraya, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında meydana gelen olayların aydınlatılmasında yüzde 96 başarı oranıyla da iller arasında birinci sırada yer almıştır.. Çok yakın bir zamanda Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucuyu yakalayan Erzincan Emniyetine teşekkür edildi. Erzincan ilinde gerçekleştirilen tüm yatırımlar slayt eşliğinde veriler katılımcılara aktarıldı. Erzincan’ımızın güçlü yönleri neler, zayıf yönleri neler bunları araştırarak dersimize çalışarak buraya geldiğini belirten AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman Erzincan ilinin tamamen tarım ve hayvancılık üzerine çalışmalar yapılması özellikle devlet teşviklerinden yararlanılarak seracılığın geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından Kent Konseyi başkanı Mehmet Buyruk Turizm ve Tarım konularında iki komisyon kurulacağını ve bu komisyonların Erzincan’da tarım ve turizm üzerine yapılacak olan çalışmalar üzerine rapor hazırlayacaklarını belirtti. Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “yapılan çalışmalardan çok ümitli olduğunu Erzincan’ın tek vücut birliktelik mesajları vererek kalkınmada çok daha ilerilere gidileceğinden şüphem yok diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi