KEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Önel konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında toplanan bağışların öncelikle mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere dağıtılacağını açıkladı.
             Önel yaptığı açıklamasında; “Kurban; İsmail’in adanmışlığı, bir babanın en sevgilisine en değerlisini armağan edilişi. Kurban sadakattir, ibadettir, paylaşmaktır, berekettir; dünyanın bir ucundan diğer ucuna açılan kapıdır; hayra giden yoldur; Hakk’a yaklaşmaktır diyoruz. Bu vesileyle bizlerde Erzincan Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği ( KEYDER ) olarak İlimizde ve ilimiz dışındaki hayırsever vatandaşlarımızın bize emanet ettikleri emanetleri iyilikleri gücümüz nisbettinde üyelerimizin ve gönüllü kardeşlerimizin tespit ettikleri ihtiyaçlı ailelere ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bu bayramda hayırsever vatandaşlarımızın kesecekleri kurbanların eti, kellesi ve derisini fakir muhtaç yetim ve öğrencilerin evlerine kadar giderek bayramlarını kutlayıp bize emanet edilen bu iyilikleri en iyi şekilde dağıtılmasında yardımcı olacağız.  Fakir muhtaçların ve yetimlerimizin yüzlerinin gülmesi için tüm hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz, bizler de yapılan bu yardımların hassasiyetle dağıtılmasına gayret sarf ediyoruz” dedi.
Ayrıca KEYDER, İHH İnsani Yardım Vakfının düzenlediği Kurban kampanyası kapsamında 114 ülke ve bölgeyi ziyaret edecek. Önel, Ayrıca yurt içinde ve dışında kurban kestirmek isteyen hayırseverler bu yıl da Kurban bayramını dünyanın dört bir yanında bulunan mazlumlarla birlikte geçirecek. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın her yıl düzenlediği Kurban kampanyası kapsamında Türkiye’den yola çıkacak ekipler 114 ülke ve bölgeyi ziyaret edecek.
   Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek. Bir kurban bedelinin 400 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında bağışlanan kurbanlar İHH ekipleri tarafından bağışçıların kendi seçtikleri bölgelere ulaştıracak.
   IHH ekiplerince, çalışma yapılacak ülke ve bölgelerden satın alınacak olan kurbanlar bayram namazının ardından İslami usullere uygun olarak kesilecek. Hazırlanan kurban etleri bayramlaşma merasiminin ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, bağışçılara da İHH tarafından kurbanlarıyla ilgili bilgilendirme yapılacak.
 Hayırseverler kurban bağışları vakfın banka hesap numaralarıposta çekionline bağış ve telefon aracılığıyla yapabilecekler. Vekâletlerini ise bizzat vakfın merkez binasına gelerek ya da 0(212) 631 21 21 numaralı hattı arayarak verebilecekler.
   Allah’tan bu bayramın bütün ümmete hayırlar getirmesini, hayır ve bereketle kıblelerin ilki, Haremeynlerin üçüncüsü ve peygamberin miraca çıktığı yer olan Filistin topraklarının işgalden kurtulduğu Suriye, Mısır ve tüm İslam aleminin de despotlardan ve zalimlerden kurtuluşuna vesile olması dileğiyle, hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz Kurban Bayramınızı tebrik eder, nice bayramlara erişmeyi Cenabı haktan nasip etmesini istiyorum.
Editör: Doğu Gazetesi