27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ve 28 Mart Kütüphaneler haftası münasebetiyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tiyatro Kulübü ve Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi ABD öğrencileri tarafından Fatma Sertbaş Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde ” Kim Korkar kırmızı Başlıklı Kızdan” adlı çocuk oyunu sergilendi.

Gerçekleşen tiyatro gösterisinin ilk gününe Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kılıç, İl Halk Kütüphane Müdür V. Özgür Doğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdem Yavuz, okul öncesi eğitimi yapan okular ve çok sayıda çocuk izleyici katıldı.

Sara Şahinkanat’ın yazdığı “Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız’dan adlı resimli çocuk kitabından hareketle hazırlanılan tiyatro oyunu, çocuk izleyicilerden büyük ilgi gördü. Üniversitemiz Tiyatro Kulübü Akademik Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Uzuner Yurt, Kütüphane Haftası ve Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, amacımız çocuklara sevdiği masal kahramanları ile birlikte kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi. Çocukların oyuna yoğun bir katılım ve büyük ilgi göstermesinin mutluluk verici olduğunu dile getiren Yurt, tiyatronun Cumartesi günü de tekrar çocuklar için sahneleneceğini sözlerine ekledi.

Erzincan Çocuk Kütüphanesi Sorumlusu Sevilay Korkmaz: “Bizim kütüphanemizin amacı çocuğu kitapla buluşturmak ve kitap okuma zevkinin başlatılması ile birlikte çocuğun vaktini olumlu bir şekilde geçirmesini sağlamaktır. Bunu için kütüphane haftasında çocuklarımızı kitaplarla böyle bir etkinlikle buluşturduk” dedi.

Tiyatro gösterisinin ardımdan Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kılıç, İl Halk Kütüphane Müdür V. Özgür Doğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdem Yavuz, Sevilay Korkmaz ve Doç. Dr. Serap Uzuner Yurt tarafından oyunu sahneleyen öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız’ dan adlı çocuk oyunu Fatma Sertbaş Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde saat 12.00 ve 14. 00’da çocuklar için tekrar sahnelenecek

Editör: Doğu Gazetesi