Özellikle geçtiğimiz ay yenilenen Raybüs ile vatandaşlar Erzincan’dan Divriği ilçesine 3 Saat 30 dakikada rahatlıkla ulaşabiliyor.

Erzincan Milletvekili Serkan Bayram’ın twitter hesabından paylaştığı bu müjdeli haber, hem Sivaslıları hem de Erzincanlıları sevindirmişti.

Modern ve konforlu seyahat imkânı sağlayan Raybüs de vatandaşlar bazı sıkıntılarda yaşıyor. Raybüsle yolculuk yapan vatandaşlar çanta valiz dışında başka eşya taşıyamıyorlar. Raybüsten önce tren seferlerinde yük ve eşya taşıyan vatandaşlar  Raybüs ile birlikte yüklerini taşıyamadıklarını dile getirdiler.  

Raybüs ile birlikte konforlu ulaşım yaptıklarını belirten vatandaşlar yüklerinin taşınması için yetkililerden çözüm bekliyor.

Erzincan merkezden İliç’e seyahat eden Abdülcelil Korkmaz Raybüsten memnun olduğu belirterek; ‘’ İlk defa biniyorum, İlice gidiyorum. Raybüs bizim ve teknoloji açısından çok iyi. Yolculuğumuz rahat oluyor. Saatleri düzenlenmeli ama daha sık olmalı gün içerisinde gidiş dönüş yapabileceğimiz bir imkan olmalı.’’ Dedi.

İliç’e giden başka bir yolcu ise ;’’Gece 3’ ten beri bekliyorum. Tren saati sadece 2 de, 2 ye kadar beklememiz gerekiyor. Sabahta sefer olmalı. Fakat rahatlık bakımından memnunuz konforlu modern seyahat ediyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

Köylü bir vatandaş ise, eski sistemin kendileri için çok daha iyi olduğunu belirterek, 50 TL’ye aldığı ihtiyaç malzemesi için nakliyecilerin 200 TL’nin üzerinde para istediğini söyledi ve mağdur olduklarını ifade etti.

 

Editör: Doğu Gazetesi