Covid 19 pandemisi ile ilgili Erzincan'ın da içerisinde bulunduğu bir çok ilde kısıtlamaların kaldırılması yönnüde karar alındı.

1 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Kabine toplantısında bilim kurulunun tavsiye kararlarını inceleyen Recep Tayyip Erdoğan toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Başkan Erdoğan, ülke genelindeki hasta sayısının 100 bin in altına düşmesi sebebiyle bölgesel kısıtlama haritalarına geçilmesi kararı alındığını belirtti. 

Bu güne kadar Erzincan'da devam eden 20 yaş altı sokağa çıkış kısıtlamaları ile 65 yüş ve üstü vatandaşların sokağa çıkması serbest hale geldi. Uzaktan eğitimin devam ettiği Erzincan'da bu gün yapılan kabine toplantısı ile örgün eğitime geçilmesinin dö önü açılmış oldu. Bu açıklama ile Kamu kurumlarında çalışanlar için geçerli olan Esnek çalışma saatleri uygulaması da sona erdirildi. Bir çok insanın rahatsız olduğu Cumartesi ve Pazar kısıtlamalarının da sona erdiği Erzincan'da maske ve mesafe kurallarına uyulmaya devam edilmesi istenildi. 

KAFELER VE LOKANTALAR MÜŞTERİ ALMAYA BAŞLIYOR

Covid 19 sonrasında önlem olarak müşteri alımı tamamen durdurulan lokantalar ile kahvehaneler artık kapasitesinin yarısı kadar müşteri almak şartı ile kapılarını açabilecek. Somaıa çıkma kısıtlamaları, hafta içi tüm günlerde saat 21.00 ile 05.00 arasında geçerli olmak kaydı şartı ile devam ettirilecek. Kıraathaneler, lokantalar, pastaneler, internet kafeler Erzincan için saat sabah 7 ile akşam 19.00 saatleri arasında müşteri alabilecek. 

 HER HAFTA BİR RİSKLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Covid19 salgınının ardından getirilen ve kaldırılan yasakların her hafta tekrar gözden geçirilmesi bekleniyor. illerin Covid19 hastalarının sayısı başta olmak üzere bir çok kriter göz önünde bulundurularak oluşturulan renk skalasında orta riskli olarak adlandırılan Erzincan'da maske mesafe ve temizlik kurullarına uyulması ve topluluğun yaygın olarak bulunabileceği noktalardan mümkün olduğunca uzak durulması istendi. 

VALİLİKLER SON KARARI ALACAK

kabine Toplantısı sonrası yapılan bu açıklamalar her ilde Valiliklerideki il umumi hıfzıssıhha kurullarınca denetlenecek. Okulların başlayacağı tarih, kısıtlamaların tamamen kaldırılacağı tarih lokanta ve kafelerin ne zaman faaliyetlerine başlayacağı İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisice alınan kararlardan sonra netleşecek... 

Editör: Doğu Gazetesi