Düzenlenen okuma etkinliğine öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kütüphane haftasının kutlanma amacının topluma okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyleyen Erzincan Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Çetinkaya, Bütün Erzincan halkını kütüphaneye üye olmaya davet etti.

Hasan Çetinkaya Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamasında; “53. kütüphaneler haftasında 81 ilde aynı anda kitap okuma etkinliği düzenledik. Bu programı icra etmede ki amacımız herkese kitap okumaya teşvik etmek, insanlara kitap okumanın önemini anlatmak, bunu özendirmek ve bunu tüm insanlara duyurmak insanların bu programlara katılımını sağlamak. Bu vesileyle tüm Erzincan halkını kütüphanemize üye olmaya davet ediyoruz. Kitapsız hayat, kör sağır dilsiz bir hayata benzer. İnsanları kütüphanemize bekliyoruz” dedi.

Amaçlarının insanlara kitap okumaya sevdirmek olduğunu söyleyen Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kitap okuma etkinliğimizde amaç halka okuma bilincini aşılamak. Şu an bizler de tüm Türkiye’de olduğu gibi okuma programımızı başlattık. Sağ olsun okul öğrencisi kardeşlerimizin kitaba ilgisi büyük. Yoğun bir katılım ile programımızı sürdürüyoruz. Kütüphaneler haftamız dolu dolu geçiyor. Kütüphane müdürlüğümüz okullarda paneller veriyorlar, hafta ile ilgili bilgilendirmeler yapıyorlar. Yine kütüphanemizde okullarımıza yönelik görsel etkinliklerimiz oluyor. Bu hafta sonuna kadar bu etkinliklerimiz devam edecek.”

Kitap okuma etkinliği programına Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Erzincan İl Milli eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, Erzincan İş-Kur İl Müdürü Ömer Faruk Çelik, Erzincan Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Çetinkaya, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi