Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi eğitimci Semiha Yıldırım'ın himayelerinde hazırlanan ‘81 İlde 81 Anaokulu Projesi’yle 81 şehre 81 anaokulu yapılıyor. Şehit Uzman Çavuş Selim Topal’ın isminin verildiği Kızılay Anaokulu’nun temeli Semiha Yıldırım’ın telekonferans yöntemi ile katılımıyla atıldı.

            Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, ‘81 İlde 81 Anaokulu Projesi’nin startını İstanbul'da verdi. Törende Erzincan ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 10 ilde yapılacak anaokullarının temeli atıldı.

            Semiha Yıldırım'ın himayesinde hazırlanan projeyle Türkiye'nin her iline anaokulu inşa edilecek, Yıldırım'ın bizzat ilgilendiği proje sayesinde ilk etapta bu yıl 10 okul yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı İstanbul Şubeleri Başkanlığının desteklediği projenin tanıtım töreni, Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yapıldı.

            Törende, Erzincan ve İzmir'in de aralarında olduğu 4 ile telekonferans yöntemiyle bağlantı yapılarak inşaatların temeli atıldı.

            Temel atma töreni öncesi açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Av. Serkan Bayram, anaokullarının yapımında emeği geçen Semiha Yıldırım’a teşekkür ettiler.

            Vali Ali Arslantaş temel atma töreninde yaptığı açıklamada, “Bu güzel projeye desteklerini sunan kendileri de bir eğitimci olan ve çocuklarımızın eğitiminin ne denli önemli olduğunu iyi bilen Başbakanımız Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım başta olmak üzere Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’na ve yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Erken çocukluk eğitimi son yıllarda tüm dünyada önemi daha çok fark edilen bir konu. Bu anlamda gömleğin ilk düğmesi olarak kabul ediliyor. Çünkü bu dönem doğru planlanırsa hayatın sonraki aşamaları da doğru bir istikamet üzerine ilerliyor. Malum olduğu üzere 0-6 yaş arası büyümenin ve gelişmenin en hızlı olduğu dönemdir. Zeka ve kişilik gelişiminin yüzde 80’lik kısmının 6 yaşına kadar tamamlandığını biliyoruz. Sivil topluma çok büyük vazifeler düşüyor. Gerek okullarımızın sayılarının gerekse kalitelerinin arttırılması noktasında yapabileceklerinin sınırı yok. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığını da bu anlamda tebrik etmek istiyorum. Okul öncesi eğitim kurumları aile dışında planlı programlı denetimli ilk eğitim kurumlarıdır. Zihinsel duygusal ve sosyal açıdan yaşanan hızlı gelişimde çocuğun geleceğini şekillendirmesi açısından bu kurumun işlevi çok büyüktür.” açıklamasında bulundu.

                Erzincan’da Şehit Uzman Çavuş Selim Topal adına yaptırılacak olan Anaokulunun temelini Vali Ali Arslantaş ve eşi, AK Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Av. Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve eşi, Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata ve eşi hep birlikte gerçekleştirdi.

            3 sınıftan oluşacak anaokulunda 60 öğrencinin eğitim-öğretim alması planlanıyor.

 

Editör: Doğu Gazetesi