Erzincan’da dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yayladan köylerine doğru hareket halinde olan sürüler kar yağışından nasibini aldı. Kara hazırlıksız yakalanan çobanlar ve koyun sürüleri yaylada mahsur kaldı. Bir yandan soğuk hava ile mücadele eden çobanlar bir yandan da hayvanlarının donmaması için mücadele ettiler.

Erzincan’ın Karadaş Yaylasında kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını belirten sürü sahibi Celal Gül; “yaylada mahsur kaldık. Koyunlarımız kar yağışı nedeniyle çok ve durumlarımız hiç iyi değil. Bizim için sürpriz bir kar yağışı oldu. Hallerimiz perişan şu anda. Bu tarihte kar yağışını beklemiyorduk ama takdiri ilahi. Yollarımız da kapalı. Komşu köylerden biraz ot getirip koyunlarımıza dağıttık” diye konuştu.

Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı bir mezrada mahsur kalan bir başka sürü sahibi Cihan Boz ise açıklamasında; “26 Ekim 2018 buy gün kar ile beraber uyandık. Rahat bir 20 cm yağmıştı. Uyandığımızda koyunlarımızı nasıl doyuracağımızı düşünüyorduk. Bulunduğumuz yüksek yaylada kar çoktu o nedenle biraz daha aşağı indik. Burada yukarıya göre kar daha az. Kışlık saman ve arpamız hazır değil o nedenle koyunlarımızı doyurmada sıkıntı çekiyoruz. Bizim gibi birçok insan var zor durumda olan. Bütün şavak aşireti şu anda kara yakalanmış durumda” diye konuştu.  

Bir yandan soğuktan korunmaya çalışan bir yandan da koyunlarını doyurmaya çalışan çobanlar, soğuk havada da olsa şarkı söylemeyi ihmal etmedi.

Editör: Doğu Gazetesi