Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir başkanlığında Erzincan Büyük Oteli toplantı salonunda yapılan toplantıya Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer yönetim kurulu üyelerinin katılımlarıyla yapıldı.
   Toplantının açılış konuşmasını yapan KUDAKA Yönetim Kurulu Başkanı Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir açıklamasında; Biliyorsunuz bir seçim süreci yaşadık ve bunun üzerine yönetim kurulumuza yeni üyeler dâhil oldu. 30 Mart Yerel Seçimlerinde KUDAKA’nın kuruluşundan bugüne kadar görev yapan ve bu seçimlerde görevlerini devreden yönetim kurulu üyelerimize, yönetim kurulu adına öncelikle teşekkürlerimi iletiyorum. Çünkü onlar işin başından bugüne kadar KUDAKA’nın özellikle bölgesel kalkınma konusunda yaptığı faaliyetlere çok önemli destekleri oldu. Ayrıca bugün bu yerel seçimler sonrasında yönetim kurulumuza yeni başlayan, yeni üyelerimizde var. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız, Erzincan Belediye Başkanımız, Bayburt Belediye Başkanımız ve İl Genel Meclis Başkanlarımız katıldı.
   Onlara da yönetim kurulu adına hem hoş geldiniz diyorum hem de hayırlı olsun diyorum. İnşallah hep birlikte bu yeni dönemde yine bölgemizin gelişmesi, yerel dinamitlerin hayata geçirilmesi noktasında çok önemli çalışmalara birlikte katkı koyacağımıza, vesile olacağımıza inanıyorum. Önceki yönetim kurulu üyelerime öncelikle biz bir şükran plaketi sunmak istiyoruz. Bu nazik düşüncesinden dolayı da genel sekreterimize teşekkür ediyorum. Ayrıca burada gündemimizde çok önemli maddemiz var.  Biliyorsunuz 2014 yılı Mali Destek Programı Projelerine burada karar vermiş olacağız. Kar amacı gütmeyen kuruluşlara yaklaşık 2,5 Milyon, kar amacı güden kooperatiflere de 8,5 Milyon olmak üzere toplam 10,5 Milyon TL’lik yatırımda bulunacağız. Doğrudan faaliyet kapsamında alınan projemiz yönetim kuruluna gelecek, bunlardan başarılı olan projeleri burada karara bağlamış olacağız. Tekrar yönetim kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah başarılı bir toplantı geçiririz” şeklinde konuştu.
   Yönetim Kurulundan Ayrılan Belediye Başkanlarına Plaket Verildi
   30 Mart Yerel seçimlerinde belediye başkanlıklarında ki görev değişikleri KUDAKA yönetim kurulunda da değişikliklere neden oldu. Bu kapsamda yönetim kurulunda görevinden ayrılan selef belediye başkanlarına toplantı başında plaket taktim edildi.
   55. Yönetim Kurulu toplantısında 2014 yılı yeni proje döneminde öncelikli olarak desteklenecek alanlar ve başvurusu kabul edilen projeler belirlenecek. KUDAKA’dan destek alacak projeler bugün akşam saat 16:00’da KUDAKA Erzincan İl Koordinatörlüğü tarafından basınla paylaşılacak.  
Editör: Doğu Gazetesi