Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzincan’da imalat sektöründe faaliyet gösteren Açı Reklam Selçuk Köksal ve Mürsel Kömürcü firmalarına yaklaşık 3,3 milyon TL faizsiz kredi desteği sağlayarak bölgedeki yatırım hamlelerine bir yenisini daha ekliyor.

2021 Yılı Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı-2 kapsamında onaylananve faizsiz kredi desteğini öngören iki projenin destek sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Erzincan Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleşen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, şirket sahipleri Selçuk Köksal, Mürsel Kömürcü ve Ajans yetkilileri katıldı.

Açı Reklam Selçuk Köksal isimli şahıs şirketi tarafından uygulanacak olan “Üretim Artışı İçin Enerji Projesi”kapsamında, hali hazırda faaliyet gösteren imalathaneye güneş enerji santrali kurulması planlanıyor. Ayrıca üretim kapasitesinin arttırılması için makine ve ekipman alımı yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte % 25 düzeyinde bir üretim kapasitesi artışı öngörülürken 1 yeni istihdam hedefleniyor.

Mürsel Kömürcü isimli şahıs şirketi tarafından yürütülecek olan “Katı Yakıta Üretim Kapasitesi Artışı Projesi” kapsamında, pelet (sıkıştırılmış talaş) üretiminin kapasitesinin arttırılması için makine alınması planlanıyor. Mevcut imalathanesinde üretim yapan firma, bu sayede yüksek talebi karşılayabilecek. Projenin hayata geçirilmesi sonrasında % 100’lük bir üretim kapasitesi artışı ile 4 yeni istihdam planlanıyor.

Projeler kapsamında, Erzincan bölgesinde faaliyet gösteren ve imalat yapan şirketlerin yapılacak yatırımlar ile hem üretim kapasitelerini arttırmaları hem de enerji yönüyle bölgenin gelişimine katkı sağlamaları hedefleniyor.

Toplam yatırım tutarı yaklaşık 3,3milyon TL olan 2 projeyledünya genelinde yükselen enerji maliyetlerinin üretimi olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçilebilecek ve enerji verimliliği arttırılabilecek. Gerek ülkemiz gerekse bölge özelinde önem arz eden bu yatırımlar, kapasite ve istihdam artışları vasıtasıyla daha olumlu etkilere öncü olacak.

Editör: Doğu Gazetesi