Anagold 24 Erzincanspor’un Bölgesel Gelişim Liginde mücadele eden takımların maçlarını Demirkent sentetik sahasında takip eden, 1983-1985 yıllarında Erzincanspor Başkanlığı yapan Ziya Şireci, gazetemize açıklamada bulunarak, bir takımın başarılı olabilmesi için alt yapıya mutlak önem vermelidir dedi.

Türk futbolu ve Erzincan futbolu üzerine bir açıklama yapan Şireci; Erzincanspor’un son yıllarına baktığımızda birçok futbolcular gelip geçti. Gelip geçilen futbolcuların içinde Erzincanlı futbolcuların bulunmaması bizleri son derece üzmektedir.

Erzincan’da bulunan Amatör kulüplerde ve Erzincanspor’un alt yapısında başarılı ve yetenekli olan futbolcuların mutlaka Erzincanspor’a kazandırmamız lazım, taşıma su ile değirmen dönmez misali her sezon milyonlarca para harcamaya mahkum oluyoruz. Erzincanspor alt yapıdaki oyunculara sahip çıkmalı, Alt yapıdan oyuncu yetiştirilmesi konusunda Erzincanspor ve diğer takımlarda ısrar edilmelidir diye konuştu.

1983-1985 yıllarında Erzincanspor başkanlığı yapan, Ziya Şireci döneminde altyapıya önem verilerek Erzincan Genç takımı ve Erzincan Amatör takımı şampiyon oldu. 1984-1985 sezonunda Şireci Başkanlığında çok başarılı bir döneme imza atılarak, 3.ligde namaglup şampiyon olup 2.lige yükselmiştir. Aynı zamanda hem genç takım hem amatör takım sezonu namaglup olarak tamamladı.

Genç Boğalar Taraftarı Yönetim Kurulu üyesi Sadi Aksu ise Ziya Şireci’nin Erzincan’da spor, gençlik ve altyapı denildiğinde akla gelen ilk isim olduğunu söyleyerek, Ziya amcamıza Erzincan gençliğine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Editör: Doğu Gazetesi