İl Müftü yardımcısı Harun Özkan, Din Hizmetleri Uzmanımız Asuman Taşkın ve İl Vaizi Arzu Kılınç’ın jüri heyeti olarak katıldığı yarışmada kısa bir açılış konuşması yapan Harun Özkan, “Bu ve buna benzer yarışmaları tertiplemedeki amacımız, öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim’i daha güzel öğrenme, anlama ve onu başkalarına öğretme amacına hizmet etmektir. Öğrencilerimizi ve toplumumuzu okuyan, öğrenen bir toplum olmaya teşvik etmektir. Hz. Peygamber (s.a.v)’in “sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve onu başkalarına öğretendir” düsturundan hareketle böyle bir yarışma tertip etmiş bulunuyoruz. Kuşkusuz mü’minler hayırlı insanlardır, ümmetin gözbebekleri mü’minlerdir, Müslümanlardır… Ve Kur’an kalblere şifadır, insanımızı bu şifadan mahrum bırakmamak gerekiyor” diyerek yarışmanın prensipleri hakkında açıklamalarda bulundu.
İl Müftü yardımcısı Harun Özkan başkanlığında yapılan yarışma neticesinde 18 yaş altı erkeklerde Karaağaç Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Musa Çetin Birinciliği, Recep Demir Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Muhammed Taha Kesik ikinciliği elde etti.
Kız Öğrencilerden 18 yaş altı grubunda birinciliği Ahmet Seher Deniz Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğrencilerinden Sümeyye Özkan, ikinciliği ise Kızılay Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Özdemir, Üçüncülüğü de Selvanur Kaya aldı.
Yine Kız öğrencilerimizden on sekiz yaş üstü öğrenciler arasında Bilal-i Habeşi Kız Kur’an Kursundan Ayşe Zelyut birinciliği, Akşemseddin Kız Kur’an Kursundan Süheyla Nayir’de ikinciliği elde etti. Üçüncülüğü ise Demirkent Beldesi Kız K.K öğrencisi Zemzem İnce kazandı.
22 Nisan 2014 tarihinde il ve ilçeler arasında yapılacak olan yarışmada ilimizi 18 yaş altı öğrencilerde Ahmet Seher Deniz Yatılı Kız Kur’an Kursu Öğrencilerinden Sümeyye Özkan, 18 yaş üstü öğrencilerde ise Bilal-i Habeşi Kız Kur’an Kursu’ndan Ayşe Zelyut ilimizi temsil edecek. 18 yaş altı erkeklerde de Karaağaç Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Musa Çetin ilimizi temsil edecek.
Bu yarışmalarda birinci olan 18 yaş altı öğrencimiz 30 Nisan 2014 tarihinde Erzurum İli’nde yapılacak olan Bölge yarışmasında ilimizi temsil edecektir.
Yapılan yarışmaya yoğun bir katılımla destek veren hanım izleyiciler, öğrencilerimize ve programa heyecan kattılar.
İl Müftüsü Galip Akın yarışma ile alakalı  yaptığı değerlendirmede;  "İşte bu gün burada hepiniz izlediniz ve şahitler oldunuz,  Kur’an Kıraatinde çocuklarımızın seslerini duydunuz. Allah çocuklarımızı, büyüklerimizi, hepimizi Kur’an’dan ve onun hissesinden mahrum bırakmasın. Yunus Emre’nin dediği gibi: “Kim ki Kur’an bilmedi, sanki dünyaya gelmedi.” Öyleyse bizler Kur’an okuyanların sayısını artırmak ve toplumumuzu Allah’ın Kitabıyla barıştırmak, buluşturmak istiyoruz. ‘Melekler Kur’an okumaya giden her yavrumuzun ayaklarının altına kanatlarını sererler’ ruhuyla ve şuuruyla yavrusuna Kur’an Eğitimi veren anne ve babaları ben tebrik ediyorum. İl ve ilçelerimiz bazında bu gün biz onbin’e yakın hanım kardeşimize Kur’an dersi veriyoruz. Bu büyük bir onurdur. Her mahallemizde bir Kur’an Kursu’muz var. Bu kurslarımızı öğrencilerimizin bolluk ve bereketiyle yaşatmamız, ayakta tutmamız gerekiyor. Kur’an seslerini, ezan seslerini ve hacıların mukaddes topraklara giderken ki Lebbeyk seslerini canlı tutmak ve bu sesleri asla susturmamak durumundayız” diyerek konuşmasını sürdürdü. Daha sonra yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek yarışma sona erdi. 
Editör: Doğu Gazetesi