Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, kurban pazarlarına yönelik denetimler devam ediyor.

2022 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, ilgili komisyon kararları kapsamında; Erzincan Merkez ve İlçelerinde kurbanlık hayvan pazarlarında denetimler aralıksız devam ediyor.

Erzincan İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kurbanlık hayvan pazarlarında gerekli teknik ve sağlık tedbirlerinin kontrolleri yapılarak Bakanlıkça hazırlanan bilgilendirme broşürleri vatandaşlara dağıtıldı.

Ülke hayvancılığının gelişmesi ve damızlık hayvan varlığının korunabilmesi için uygulamaya konulan ilgili mevzuat gereğince kurban satış yeri denetim görevlileri tarafından yapılan kontrollerde belgesiz, sağlık durumu iyi olmayan, özellikle büyükbaş hayvanlarda 2 yaşını doldurmamış (kapak atmamış), kurban vasfı taşımayan hayvanlar kurban satış yerine alınmıyor.

Kurban alacak vatandaşların kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığınca https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ web sayfası ile "HaySag" isimli mobil uygulama hazırlanarak kullanıma açılmış, söz konusu web sayfası ve mobil uygulamadan küpe numarası girilerek hayvan bilgilerine kolaylıkla ulaşılabiliyorlar.

Editör: Doğu Gazetesi