Kurtuluş Haftası’nı, adına yakışır bir şekilde yaşamak için 1 haftalık organizasyona imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Yüksel Çakır, "Bugün Erzincancımızın düşman işgalinden kurtarılışının 96. Yıldönümünü kutluyor olmanın haklı onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz. Bu toprakları bize vatan yapan gerektiğinde gözlerini bile kırpmadan şahadet şerbetini içen şanlı ecdadımızı şükran ve minnetle anıyoruz. Bizlerin bu gün yaşadığı özgürlüğün, bağımsızlığın bedelini onlar ödediler. Ruhları şad olsun.
Şimdi sıra bizde gözümüzü kırpmamalı, ayaklarımızı yere sağlam basmalı, inancımızı kuvvetlendirmeliyiz. Ayağımızın biri geçmişte birisi yaşadığımız zaman ve zeminde olmalı. Yüreğimizin yarısı düne yarısı bu güne ait olmalı. Zihnimizin bir prangası olacaksa sorun ve dert yok. Pes etmek, çaresizlik yok Allah var. Bir çıkış noktamız, bir çizgimiz bir yol haritamız olmalı, çünkü bizim ailemize, milletimize gazilerimize, şehitlerimize, Peygamberimize ve her şeyin maliki olan Rabbimize verdiğimiz bir sözümüz var. İşte Uğur Işılak kardeşimiz bir çizgisi, bir sözü, bir kaynağı var.
Bu gün sizinle sözünü, gönlünü, özünü paylaşacak. Hoş geldin ozanım. Hoş geldin yiğidim. Bizler gibi sizler gibi Erzincan’ın da bir çizgisi, bir kuruluş amacı, bir tarihi, bir medeniyeti var. İşte bu kavga, bu savaşlar bundan dolayı. Erzincan’ın bir gerçeği var. Biliyoruz eksiklikleri, imkânsızlıkları da var. Ama avantajları, güçlü yanları da var. Erzincan’ın bir çizgisi, bir yol haritası, kendine belirlediği hedefleri, hayalleri var. Bu gün bizler bu hayallerin peşinden koşmak için gece demeden, gündüz demeden, bu amaç için çalışıyoruz. İşte bu hayaldir, her kese ve her şeye rağmen bıkmadan usanmadan bizleri ayakta tutan. “Dün ile birlikte düne ait ne varsa hepsi geçti gitti can cancağızım bu gün yeni şeyler söylemek lazım” dedirten bu inanç ve bu imandır.
Bizlerin de bir yol haritamız, bir çizgimiz, bir sevdamız, bir hayalimiz var. O da vatandır. O da mukaddesattır, o da insandır, o da Erzincan’dır.
Tam beş yıldır Erzincan için, siz değerli hemşerilerimiz için çalışıyoruz. İnandık, çalıştık, ürettik. Bir olduk, beraber olduk, hep birlikte Erzincan hep birlikte Türkiye olduk. Bu inancı, bu çalışma azmini bu kararlılığı karşılıksız bırakmayan ve binin üzerinde hizmet ve eseri bize nasip eden Allah’a hamd olsun. Bu çalışmaların mimarı sizlersiniz. Çünkü sizler olmadan, biz bu sonuçları asla elde edemeyiz. Beş yıldır gece gündüz demeden sürdürdüğüm görevimi, vicdanım rahat, gönlüm müsterih olarak sizlerin oylarıyla 30 Mart 2014 günü seçeceğiniz Belediye Başkanına devredeceğim. Görevim süreçsince bana hep destek olan değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bir güzellik varsa sizin, bir eksiklik ve hata varsa şahsımındır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en içten duygular ile selamlıyor ve tüm hemşerilerimizin kurtuluş haftası kutlu yorum” dedi.
Konser öncesinde Erzincan Belediyesi Mehter takımı tarafından okunan marşlar ve dünya şampiyonu Halk Oyunları ekibi folklor gösteriyle seyirciler coşturdu.
 Ardından Sahneye çıkan Işılak, şarkıları ile binlerin gönlüne taht kurdu. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Işılak birbirinden güzel eserlerini Erzincanlılar için söyleyerek Erzincan da kurtuluş coşkusunu doruğa çıkardı. Erzincan’da dört gündür heyecan ve coşkuyla devam eden kurtuluş haftası etkinlikleri 13 Şubat kapalı spor salonundaki muhteşem konserle sona erdi.
Gece, Erzincan Belediyesinin organizasyonu ile uydu üzerinden yayın yapan Can Erzincan TV’nin canlı yayını sayesinde Avrupa’da ve ülkemizin tamamında yaşayan hemşerilerimiz tarafından canlı olarak takip edildi.  
Editör: Doğu Gazetesi