Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Seydi Bozkurt ve Uzm. Dr. Ahmet Yıldız tarafından Laparoskopik yöntemle kapalı olarak prostat kanseri ameliyatı (Laparoskopik Radikal Prostatektomi) başarı ile gerçekleştirildi.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Seydi Bozkurt ve Uzm. Dr. Ahmet Yıldız tarafından Laparoskopik yöntemle kapalı olarak prostat kanseri ameliyatı (Laparoskopik Radikal Prostatektomi) başarı ile gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında açık cerrahi yöntemi ile yapılan ameliyatlara göre hasta daha az ağrı duymakta, işlem sonrasında daha hızlı topararak daha hızlı iyileşmekte böylece günlük aktivitelerine daha erken dönmektedirler. Ayrıca laparoskopik yöntem açık yöntem cerrahi yöntemine kıyasla hastada daha az yara izine neden olacağından, bu durum kozmetik açıdan da avantaj sağlamaktadır.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü olarak operasyonu gerçekleştiren hekimlerimize ve ameliyata katılan anestezi ve cerrahi ekiplerimize teşekkür ediyor, hastamıza acil şifalar diliyoruz.”

Editör: Doğu Gazetesi