Burada gözümüzün nuru, ağzımızın tadı, gönlümüzün yarenliği, ihtiyaçlarımızın çaresi esnaf ve sanatkarımıza hizmet etmek, dertleşmek, sorunlarını dinlemek, niyaz ve yakarışlarımızdan hem ESOB hem de esnaf sanatkarımızın iyiye, güzele, refaha, feraha ulaşmasından başka bir hedef gözetmeyeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.
        Bugün yola çıktığımız arkadaşlarımız bize destek verenler veya vermeyenler ile sürekli birlik beraberlik içerisinde olmak, görüş ayrılığını ve dargınlığı ortadan kaldırmak suretiyle esnaf ve sanatkarlar odaları birliğini çok daha güçlü bir yapıya ulaştırmak daima ilkemiz olacaktır.
        Değerli esnaf ve sanatkarım, mevcut yapımızı şeffaf hale getirmek suretiyle dertlerimizi söylemekten çekinmeyeceğimiz gibi sizleri dinlediğimizi anladığımızı samimi bir şekilde ifade ederken, dertlerin çaresiz olmadığını ve mutlaka bir devası olduğu nu ispat edeceğiz.
        Büyük İslam düşünürü gazali' nin derdimi söylemiyorsam beni anlamıyorsundur, sözünü unutmamak gerekir.
        Değerli esnaf ve sanatkarlarım kısmet olur ben ve yönetim kurulu üyelerim göreve gelirsek özellikle ticari, ekonomik, hukuki, ahlaki, kültürel, siyasi, dini, safhaların karşılıklı ve sıhhatli bir etkileşim içinde olması her alanda belirtilen sorunların giderilmesinde bize çok değerli katkılar sağlayacaktır. esnaf ve sanatkarımız için reform niteliğinde projeler gerçekleştirmek için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. önceliğimiz odalarımızın güçlü olmasıdır. dolayısıyla gerekli alt yapı çalışmaları yapılarak merkez ve özellikle ilçe odalarımızı mali ve idari yönden istenilen seviyeye getirilecektir. güçlü odalar demek esnaf ve sanatkarımıza daha kaliteli hizmet ve daha güçlü bir birlik demektir. birliğimizin güçlü olması gerçekleştireceğimiz projelerin sağlam temellere dayanması, esnaf ve sanatkarımızın hakkını aramada ve sesini duyurmada daha da başarılı olabilmemiz sağlayacaktır.
       Unutulmamalı ki esnaf ve sanatkarımızın sermaye ve refahın tabana yayılması, gelir dağılımının iyileştirilmesi ve bu suretle sosyal dengelerin korunmasında ekonomik ve sosyal hayatın önemli unsurlarından birisidir. Bizim için yeri asla doldurulamaz bir özelliğe sahiptir.
        Vizyonumuz esnaf ve sanatkârımıza hizmet için güçlü, yenilikçi projeler üreten. birleştirici, kararlı, dürüst ve şeffaf bir kurum olmaktır.
        Misyonumuz ise; ekonominin can damarının küçük işletmeler olduğunu ortaya koymaktır. çünkü ''küçük olmadan büyük olmaz'', sanayinin ve endüstrinin küçükten geldiğini anlatmak ve ESOB' u layık olduğu yere kavuşturmak yegane amacımız olacaktır.
         değerli esnaf ve sanatkar arkadaşlarım 06 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak birlik olağan genel kurulunda hepinizin desteğini bekliyor Erzincan’ımıza esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, sizlere hizmet etmekten gurur duyacağımı belirtiyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi