Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Değerli katılımcılar kıymetli arkadaşlarım, bugün burada toplanma ve basın açıklaması yapma nedenimiz hepinizin malumu geçtiğimiz günlerde işyerimizde yaşanan iş kazası ve hemen aynı saatlerde sosyal medya ve birkaç tv kanallarında başlatılan linç kampanyasıdır. Basın açıklamamız Üyelerimiz, tüm mesai arkadaşlarımız ve iliç halkının ortak sesidir. Birlik ve beraberliğimizin, şehrimize işyerimize sahip çıkmanın göstergesidir.

Biz Türkiye Maden İşçileri Sendikası Konya ve Havalisi Şubesi olarak 2010 yılından buyana yani 12 yılı aşkın bir süredir Anagold Madencilikte yetkili sendikayız. Bu güne kadar 4 dönem toplu iş sözleşmesi imzaladık. Toplu iş sözleşmemiz de; işverenlerimiz ile ortak çalışma yaparak çevre ikramiyesi maddemiz - çevre mevzuatı maddemiz ve çevre ödülü maddemiz bulunmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ile ilgili maddelerimiz ise uluslararası standartlardadır. Sendikaların en önemli görevi; üyelerinin maddi ve sosyal refahının yanı sıra sağlıklı ve güvenli ortamda çalışmaları için gerekli girişim ve gözlemlerde bulunmak varsa eksikler giderilmesi için müdahale ve uyarıları yapmaktır. İşyerimizde rutin olarak yapılan iş güvenliği ve çevre toplantılarına işyerinde çalışan sendika yöneticilerimiz ve temsilcilerimiz katılmaktadır. Ayrıca Gölge İSG uzmanlarımız da işyerinde çalışan arkadaşlarımızdır. Bir tek çalışanımızın parmağı kanasa gereğini yapmakta bizlerin görevidir. Şükürler olsun ki bugüne kadar İşveren-Çalışan işbirliği ve başarısı ile can kayıplı ya da  arkadaşlarımızın zarar gördüğü bir iş kazası yaşanmamıştır. Son yaşanan olay ile ilgili ise acil müdahale yapılmış ve gerekli yerlere İşverenimiz tarafından resmi bildirimleri yapılmıştır. Daha Kazanın nasıl meydana geldiği teknik bir arızamı, ihmal mi ya da sabotajmı bunları araştırmaya başlamadan İşyerimize karşı bahsettiğimiz linç kampanyası başladı. İşyerimizin açıldığı günden itibaren asılsız iddia ve şikayetle sahte görüntülerle kamuoyu yaratmaya çalışan şantaj yapan menfaat sağlamaya kalkan ama her seferinde yalanları ortaya çıkan malum kişiler yeni senaryolarını devreye soktu ve Bazı Siyasilerden de destek alarak sosyal medya saldırılarına başladı. Belki bizlerin, İlçemizin varlığından bi haber Siyasetçiler malzeme yapmak için emeğimiz ekmeğimiz üzerinden Siyasi rant elde etmek için KAPATILSIN naraları atmaya başladılar. Hatta tüm Altın Madenleri kapatılsın diyerek asıl amaçlarını ortaya koydular. Bazı sosyal medya ve basın kuruluşları kendi olaylarını gizleyip gündem yaratmak için ÇERNOBIL VAKASI başlıkları dahi attılar. 6,5 km uzaklıkta bulunan Firat Nehrinin zehirlendiği, Derelerin Kırmızı aktığı balıkların öldüğü kanser hastalarının arttığı vs. gibi yalan haberlere ve resimlere hiç araştırmadan inananlar oldu ve istedikleri kamuoyunu oluşturdular. Gelinen nokta da 10 binlerce kişiye ekmek kapısı olan, İlçemize- ülkemize ciddi katma değer girdisi olan işyerimizde üretim geçici olarak durduruldu. İlgili Bakanlıklarımızın İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre Konusunda hassasiyetini biliyoruz, güvenimiz sonsuzdur. İşverenimiz tarafından Teknik aksaklıklar giderildikten sonra gerekli denetimlerin ardından Şirketimizin tekrardan üretime geçmesi ile beraber, biz emekçilerin üzerinde oynanan kirli oyunların da ortaya çıkacağını hep birlikte göreceğiz.

Değerli basın mensupları; sonuç olarak, şuan içinde bulunduğumuz olağan dışı gelişmelerin, İşyerimize ve İlçemize karşı yapılmak istenen karalama çalışması ve çirkin bir kumpas olduğunun farkındayız. Biz çalışanlar olarak işyerimizin kurulduğu ilk günden itibaren işçi sağlığı ve güvenliğine, çevreye, kısacası insana ve doğaya verdiği önem ve hassasiyete sonuna kadar şahidiz. Çünkü bu işyerinde çalışan biziz. Bu memlekette yaşayan biziz. Bu memleket bizim. Kendimiz çocuğumuz annemiz babamız bu memlekette yaşamaktayız ve maden olmasa da bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz. Cenazelerimizi bu topraklara defin ettik. Kendimize, topraklarımıza, ata mirasımıza, suyumuza, havamıza yalan haberlerde geçtiği şekilde zarar verdirecek de değiliz. Çevre bizim sözde  değil özde çevrecide biziz.

Havasını soluyan biziz Fıratın suyunu içen bizleriz.

Emeğimizden Ekmeğimizden Elinizi Çekin!

İlçemiz ve biz emekçiler üzerinden sözde siyaset yapmayı bırakın!

Size Bu Topraklardan Ekmek de Çıkmaz Malzeme de !

Tüm Çalışanlar ve İliç Halkı Olarak Ekmeğimizin derdin de İşimizin Başındayız.”                                        

Editör: Doğu Gazetesi