Erzincan Belediyesi tarafından "Mahalleli Soruyor Başkan Cevaplıyor"  sloganı ile başlatılan mahalle toplantıların ilki Ergenekon Mahallesinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Bekir Aksun, MHP İl Başkanı Salih Aksu, MHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri,  Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Ergenekon Mahallesi Muhtarı Vedat Mollaoğlu, Türkiye Kamu-Sen Erzincan İl Başkanı Savaş Ağsu, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Sendika Temsilcileri, TÜRKAV İl Başkanı Kürşat Yılmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Bilgehan Çağrı Özarslan ve mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı büyük ilgi gördü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda daha sonra 3 yıl içerisinde Erzincan Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve planlanan projelerin anlatıldığı tanıtım videosu izlendi.

Programda daha sonra konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı İkram Çamur Ergenekon Mahallesinde yapılan çalışmalar hakkında mahalle sakinlerine bilgiler verdi.

Ergenekon Mahallesi Muhtarı Vedat Mollaoğlu ise konuşmasında toplantının yapılmasından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun’a teşekkür ederek isteklerini dile getirdi.

Düzenlenen programda son olarak konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Aksun, mali disiplin konusuna değinerek ödenen borçlar hakkında bilgiler verdi. Başkan Aksun konuşmasında ayrıca, Erzincan Belediyesi olarak Meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte kararların %99’unu oy birliği ile aldıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Bekir Aksun konuşmasında şunları ifade etti; “Erzincan için ne yapsak azdır. Erzincan’ımız kıymetli, değerli bir şehir. Her defasında da ifade ediyoruz Erzincan hizmetin en iyisini, insanımız hizmetin en kalitelisini hak ediyor. Geldiğimiz günden beri her Mahallemize ulaşmaya yetişmeye çalışıyoruz.

Belediye olarak geldiğimiz ilk günden tespit ettiğimiz arızası eksiği, mali disiplini sağlayabilmek oldu. Mali disiplin konusunda aldığımız önlemler sonuç verdi ve netice itibarı ile sekiz ay sonra esnafa olan borçlarımızın tamamını sıfırladık ve bugüne kadarda hiç kimseye borç bırakmaksızın ister müteahhit olsun, ister esnaf olsun kim olursa olsun hepsi ile peşin çalışmaktayız.

Devlete olan sigorta ve maliye borçlarını belirli bir plan çerçevesinde ödemeye başladık.

2020 yılın Aralık ayında 50 Milyon TL’ye yakın maliye borcunu sıfırladık. 43 Milyon TL Tedaş’a, Aras demiyorum Tedaş’a daha önceden süre gelen borcu sıfırlamış olduk. Sosyal sigortalara 50 Milyon TL’ye yakın olan borcumuzun tamamını ödemiş olduk ve akabinde gelen borçları da planlı bir şekilde ödemekteyiz. Anlaşılacağı üzere mali disiplin noktasında bir sorunumuz olmadığı gibi bütçemizi disiplinli bir şekilde sürdürürken, borçlarımızı da planlı bir şekilde ödemekteyiz. Erzincan Belediyesi gerçekten kendine yakışır icraatlar gerçekleştirdi. Kızılay- Hocabey Mahallelerinin Kentsel Dönüşümünün bugünkü maliyet aralığı 500-600 Milyon TL. Arkadaşlar bunları kendi öz kaynaklarımızla yaptık bir kuruş kredi kullanmadık. Bunları yaparken de Erzincan Belediyesi’nin Belediye Meclis Üyelerine, her birine Siyasi Parti ayrımı yapılmaksızın şükranlarımı sunuyorum. Onların desteği ile onların bize vermiş olduğu güç ile yetki ile bunları başardık. Erzincan Belediyesi olarak Meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte kararların %99 unu oy birliği ile aldık. Encümen karalarımızı alırken siyasi partilerimizin temsilcileri oradaydı onlarla birlikte yönettik. Onun içinde hem bereketli oldu, hem verimli oldu, güzel sonuçlar aldık.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Bekir Aksun’un konuşmasının ardından soru – cevap kısmına geçildi. Mahalle halkının istek ve sorunlarını dinleyen Başkan Aksun, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri vatandaşların sorularını cevaplandırdılar.

Programın son bölümünde ise Ergenekon Mahallesi Muhtarı Vedat Mollaoğlu, Belediye Başkanı Bekir Aksun’a mahallede yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek plaket taktim etti.

Ergenekon Mahallesi’nde düzenlenen “Mahalli soruyor Başkan cevaplıyor” toplantısının ardından Belediye Başkanı Bekir Aksun, Muhammediye Camii bahçesinde mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti.

Başkan aksun, Ergenekon Mahallesi’nin kıymetli sakinlerine her zamanki gibi göstermiş oldukları yakın ilgiden ötürü teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi