Külliyenin önceki onarımlarında eklentisi olan uygulamaların kaldırılarak orijinal haline dönüştürülmesi, halkın kullanımına sunulması, sosyal içerikli işlevler verilerek bölge ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’in girişimleri sonucu sağlanan ödenekle Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2014 yılında Mamahatun Külliyesinin restorasyonuna başlanacak.
Restorasyon kapsamında çatının bozulan yerlerinin elden geçirilmesi, dökülen derzlerin yenilenmesi, avlu kısmının düzenlenmesi ve odalara kullanıma uygun işlev kazandırılması çalışmaları yapılacak.
Ayrıca proje kapsamında çok amaçlı bina projesi onaylanan Mamahatun Külliyesinde; kütüphane, yatak odaları, konferans salonu ve tarihi dokuya uygun butik otel yapılması planlanmaktadır. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Mamahatun Külliyesi restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile Erzincan’ın turizm alanında dikkatleri yeniden üzerine çekeceğini ve ilimizin ekonomisine katkıda bulunacağını ifade etti.
Açıklamasında Erzincan’ın yöreye özgü farklı turizm türlerinin birbirine entegrasyonunu sağlayarak çok çeşitli turizm imkânlarını bir arada sunabilen turizm kentlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Vali Akdemir, Erzincan’ın Yamaç Paraşütü ve Dağ Kayağı Dünya Şampiyonaları ile çok sayıda yerli ve yabancı turistin dikkatini Erzincan’a çekildiğini ifade ederek; Mamahatun Külliyesi, Altıntepe, Kemah Kalesi gibi tarihi eserleri ile de farklı turizm türlerini bir arada barındırabilen sayılı şehirlerden biri olduğunu belirtti.  
Editör: Doğu Gazetesi