Erzincan buğday meydanında pazarcılık yapan manav esnafı Atilla görücü sebze ve meyve ile ilgili olarak verdiği röportaj da yaptığı mesleğin en ince ayrıntısına kadar hâkim olduğunu kanıtladı. Görücü kendisine yöneltilen bir soruya karşılık olarak, mesleğiyle çocukken tanıştığını ve o zamandan beri bu mesleği yaptığını dile getirerek; “ ben bu mesleği çocukluğumdan beri yapıyorum. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü günlerimiz oldu. Ve ben bu mesleği yapıyorsam, insanlara hizmet ederek ekmeğimi kazanıyorsam, bunun gereklerini de yerine getirmem gerekiyor. Manavlık yapıyorsam soğanın, domatesin, elmanın, üzümün, patlıcanın ne işe yaradığını insan sağlığı üzerinde ki etkilerini de bilmem gerekiyor. Herkes kendi görevini böyle üstlenir bu şekilde hizmet ederse her zaman yaptığının karşılığını alır” dedi.
SEBZE FİYATLARI BU YIL YÜKSELDİ
Manav esnafı Atilla Görücü daha sonra sebze fiyatları ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “ sebze fiyatları bu yıl geçen yıla oranla yükseldi. İşlerimizde oldukça azalma oldu. Bunun sebebi bu yıl yağmurun yağmaması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Özellikle kayısı ve limon şu anda en yüksek zammı gören çeşitler. Umarım bundan sonra fiyatlar düşer, çünkü vatandaş da yüksek zam dan dolayı mağdur. Erzincan’ın iş imkânı belli. Herkes her istediğini alamıyor” şeklinde konuştu.
GURBETÇİLER BEKLENEN HAREKETLİLİĞİ SAĞLAYAMADI
Görücü son olarak yaptığı açıklamasında gurbetçilerin beklenen hareketliliği sağlayamadığını dile getirerek; “ bu yıl gurbetçilerimiz de bize pek uğramıyor. Herkesin dilinde bir söz var İstanbul’da şu kadara alıyoruz diye. Erzincan ile İstanbul arası fiyat farkı olması zaten normal çünkü biz doğudayız nakliyemiz var ve doğal olarak fiyatlara yansıyor. Biz bunu anlatamıyoruz. Ama yine de şükrediyoruz. Nasibimizde ne varsa onu kazanırız” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi