Erzincan Belediyesi Meclis Üyesi Chp Grup başkan vekili Mehmet Demir 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü münasebetiyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan ve aynı zamanda kamuoyunun vicdanını da temsil eden basın emekçilerimiz; Zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Yerel Basın mensupları kamuoyunu aydınlatma görevlerinin yanı sıra bulundukları şehrin sosyal, kültürel, ekonomik, yönden gelişimine de büyük katkı sağlamaktadırlar

Maalesef geçen yıl olduğu gibi bu yılda çalışan gazeteciler gününde çok sayıda gazeteci işsiz. Çalışan gazeteciler ise, iş güvenliğinden, örgütlenme hakkından, haberi haber gibi yazıp kamuoyunu doğru bilgilendirme hakkından yoksun bulunmaktadır.

Özgürce sendikalaşamayan, İş güvencesi olmayan, zor ekonomik koşullarda bile çalışmaya devam eden basın emekçilerimizi selamlıyorum.

Her şartta mesleki onuruyla hareket eden ve mesleğinin gereğini yapmaya çalışan basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. dedi

Editör: Doğu Gazetesi