2014-2015 Yılı Eğitim ve Öğretim döneminin de başlıyor olması münasebetiyle, hem Erzincan’a yeni atanmış olması dolayısıyla Kur’an Kursları Öğreticileriyle tanışma ve hem de yeni Eğitim-Öğretim döneminin hizmet ve faaliyet stratejilerini belirlemek üzere bir toplantı düzenlendi.
Toplantının gündem maddeleri arasında Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmetleri konularında resmi bilgilendirmenin yapılmasının ardından kürsüye gelen İl Müftü Yavuz Karabayır; “Erzincan’a atanmış olmaktan ve sizlerle birlikte görev yapacak olmaktan dolayı duyduğum heyecanı ve mutluluğumu öncelikle ifade etmek isterim. İnanıyorum ki yapmak istediğimiz hayırlı hizmetler noktasında sizler de aynı heyecan ve kararlılık üzere bize destek olacak ve toplumumuzun bizlerden beklediği din hizmeti görevlerimizi gücümüz nispetinde en güzel şekliyle yerine getireceğiz. Bu toplantımızı bu anlamda bir bilgilendirmenin yanısıra bilinçlendirme noktasında da dikkate almanızı ve bu konuya elinizden gelenin en iyisini göstererek eğilmenizi sizlerden istirham ediyorum.
Cenab-ı Allah’ın (c.c.) sizleri ve bizleri ne ile meşgul ettiğine, hangi makamı temsil ettiğimize iyi bakalım ve bunun bizlere yüklediği ağır mes’uliyeti asla gözardı etmeyelim. Elde etmiş olduğunuz nimetin büyüklüğü kadar da üstlendiğimiz mes’uliyetin ağırlığının olduğunu da asla unutmayınız.
Geleceğimizin yüzünü ak edecek nesilleri yetiştirmeye Allah bizleri muvaffak kılsın. Her ne kadar belli bir mesai kapsamında faaliyet yürütmek gerekiyorsa da din yolunda fedakâr nesiller yetiştirmek istiyorsak mesailerimizden de fedakârlıkta bulunmamız gerekmektedir. Bu şuur ve düşüncelerle hizmet edeceğinize olan inancım tamdır. Bu vesile ile sizlere burada bulunmanızdan ötürü teşekkür ediyor, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi