Projenin protokol imzaları dün düzenlenen törenle atıldı. Düzenlenen programa Vali Abdurrahman Akdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Terzioğlu, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Organize Sanayi Müdürü Ergün Kolak, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Necmettin Ünal ve çok sayıda İşadamı, Sanayici ile Girişimci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Fatih Teknik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Bahadır Sazlı, projenin içeriği ve amacı hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Sazlı’nın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat; ilimizdeki en büyük problemlerden birisi ara elemen ve kalifiye eleman bulma sıkıntısıdır. “ Mesleki Eğitim Erzincan’ın Girişimcileri ile Buluşuyor” projesinin meslek lisesinde okuyup mezun olacak gençler için bir gelecek kapısı, sanayici girişimciler için ise ara eleman ve kalifiye eleman bulmak ve yetiştirme noktasında bir fırsat olduğunu vurguladı. Polat konuşmasında ayrıca proje kapsamında herkesin üzerine düşen görevi fazlasıyla yapacağına inandıklarını, projede emeği geçen, başta Vali Abdurrahman Akdemir olmak üzere, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’e, Fatih Teknik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Bahadır Sazlı’ya ve tüm öğretmenler ile sanayici işadamlarına teşekkür etti.
Başkan Polat’ın konuşmasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen; projenin Erzincan Organize Sanayi, Erzincan Yeni Sanayi Sitesi, Erzincan Sanayi Sitesi ve Merkezdeki İşletmelerde uygulanacağını, projeye Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi’nin desteklediğini söyledi. Özen konuşmasında ayrıca; iş yeri sahiplerinden, işletmelerde meslek eğitimine gelen öğrencilerimize geliş ve gidişlerinde zaman tablolarına uymalarını, iyi disipline etmelerini ve iş ahlakı öğretilmesini istedi.
Programda son olarak bir konuşma yapan Vali Abdurrahman Akdemir; bu projeyle, mesleki eğitim alan öğrencilerimiz okulda başlayan ve devam edecek iş hayatlarında geleceğe daha pozitif bakmalarını sağlayacağını belirterek öğrencilerimizin okullarında aldığı eğitim ve sonrasında staj yapacakları işletmelerde iyi bir eğitim almaları gerektiğini, burada öğretmenlerimize ve işverenlerimize büyük görevler düştüğünü söyledi. Vali Akdemir konuşmasında ayrıca ailelerin ve öğrencilerin meslek liselerinden beklentilerini boşa çıkarmamak için meslek liselerinin bölümlerinin alandaki ihtiyaçları karşılayacak şekilde yeniden düzenleme yapılacağını söyledi.  
Düzenlenen programda son olarak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Organize Sanayi Müdürü Ergün Kolak ve Fatih Teknik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Bahadır Sazlı tarafından “ Mesleki Eğitim Erzincan’ın Girişimcileri ile Buluşuyor” konulu projenin protokol imzaları atarak hayırlı olsun temennilerinde bulundular. Programda ayrıca işveren ve sanayiciler bünyelerinde çalıştırdıkları stajer öğrencilerin işletmelerine sağladıkları avantajlarını, dezavanlarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini sundular. 
Editör: Doğu Gazetesi