Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ve tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü toplantı salonunda Millî Eğitim Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında yürütülecek çalışmalar ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün konuşmasında; İlimizde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile iletişimimiz ve işbirliğimiz hali hazırda güçlü olmakla birlikte her iki bakanlık arasında imzalanan iş birliği protokolü ile yürütülecek çalışmalar belirlenen takvim doğrultusunda sürece yayılarak iveme kazanacaktır. Son dönemde dünyada yaşanan ve etkisi ülkemizde de hissedilen küresel iklim değişikliğinin yarattığı çevresel ve ekonomik problemler, artan gıda talebi, iklim değişikliğinin sürdürülebilir tarımsal üretime olumsuz etkileri, çevre ve biyolojik çeşitliliğin korunmasının önem kazanması, daha az kaynakla gıda talebinin karşılanması gerekliliği nitelikli işgücü ve teknolojiye olan ihtiyacı her geçen gün artırmakta, bu nedenle özellikle gençlerin tarımda daha etkin ve verimli bir şekilde yer alması ülkemiz için önem arz etmektedir. Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği, tarım ve laboratuvar hizmetleri olmak üzere üç alan bulunmakta olup, bu yıl ilk defa Anadolu teknik programımıza merkezi yerleştirme puanı ile 30 öğrenci alınacaktır. Bu yıl 8. sınıftan mezun olan ve bu alanlara yeteneği olan öğrencilerimizi Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize bekliyoruz." dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin; " Erzincan bölgesinde çok önemli bir tarım kenti. Hem gıda ve bitkisel üretimde hem de hayvancılık yönünden büyük ve önemli tesisleri, işletmeleri bünyesinde bulunduran bir şehir. Üretim yaparken çiftçilerimizin teknik kapasitesini güçlendirmek, tarımla ilgili okullarımızda okuyan öğrencilerimizin eğitimlerine imkânlarımız ölçüsünde Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak katkıda bulunmak amacıyla bu çalışmanın içerisinde yer alıyoruz. Yürüteceğimiz çalışmalarla uygulamalı eğitimi olan okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin daha donanımlı bir şekilde sahaya gitmelerini sağlamış olacağız. Daha nitelikli ve teknik eğitim alan insanımız ülke tarımına hizmet edecektir. Bildiğiniz gibi tarım, pandemiyle birlikte daha stratejik bir önemi sahip olmuştur. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzle var olan iş birliğimize tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını da katarak daha güçlü adımlar atıp ilimizin bu alanlarda var olan kapasitesini de arttırmayı hedefliyoruz." dedi.

Toplantıya katılan tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri Gül Celal Toraman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine en yüksek puanla yerleşen öğrencilere burs verilmesi konusunda gerekli desteği sağlayacaklarını beyan ettiler.

Editör: Doğu Gazetesi