Vatandaşların sorunlarını yerinde görmek ve çözümler üretmek için Erzincan’da uygulamaya başlanılan Meşveret Erzincan projesinin dördüncü toplantısı Kemah İlçesinde düzenlendi.


Meşveret Erzincan Projesi kapsamında Kemah İlçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Erzincan Valisi Mehmet Makas, Milletvekilleri Süleyman Karaman ve  Burhan Çakır ile beraberindeki protokol üyeleri ilk olarak Kemah Kaymakamlığını, ardından da Kemah Belediye Başkanlığını ziyaret ettiler. Kaymakam Muhammet Şükrü Pekpak ve Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan'dan ilçede sunulan hizmetler ve yapılan çalışmalar hakkında brifing alan Erzincan Valisi Mehmet Makas, Kaymakam Pekpak'a ve Belediye Başkanı Aslan'a başarılar diledi.


Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler. Güvenlik güçleri ile bir süre görüşen Erzincan Valisi Mehmet Makas, ilçenin güvenlik ve asayişi ile ilgili olarak yetkililerden bilgiler aldı.


Ardından esnaf ziyaretinde bulunan Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Milletvekilleri ile beraberindeki protokol mensupları ziyaret ettikleri esnafların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, esnaflara hayırlı işler ve bol kazançlar temennisinde bulundular.


Esnaf ziyaretinin ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler, Kemah ilçesinde yapılan ve devam eden hizmetler ile yatırımlar ve planlanan projelerin değerlendirildiği halka açık, ilçedeki köy ve mahalle muhtarları ile kanaat önderlerinin katılımıyla; sorun, öneri ve taleplerin ele alındığı, soru cevap şeklinde gerçekleşen Meşveret Kemah Toplantısı'na katıldılar.


Erzincan Valisi Mehmet Makas'ın başkanlığında Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel, Kemah Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, İlimiz Kaymakam Adayı Ayşegül Yıldırım, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız, Yatırımcı Kurumların İl Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Kemah İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kanaat Önderleri ve Vatandaşların katılımıyla Meşveret Kemah toplantısı gerçekleştirildi.


Kemah Semt Kütüphanesi Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Erzincan Valisi Mehmet Makas’ın açılış konuşmasının ardından Kemah Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak ve Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan tarafından ilçedeki hizmetler ve çalışmalar ile talep edilen yatırımlar ile ilgili sunumlar yapıldı.


Yapılan sunumların ardından Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman tarafından yapılan yatırımlar ve yeni projeler hakkında katılımcılara bilgiler verildi.


Daha sonra söz alan muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler, sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler. Dile getirilen konular hakkında Erzincan Valisi Mehmet Makas, Milletvekilleri, EBYÜ Rektörü, İlçe Kaymakamı ve Kemah Belediye Başkanı tarafından isteklerin karşılanması veya sorunların çözümü konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı.


İstek ve sorunlar ile ilgili olarak ilgili kurum yöneticileri de söz alarak, sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması ile ilgili olarak kurumları tarafından yapılan, devam eden, planlanan veya yapılabilecek çalışmalar hakkında gerekli bilgilendirmelerde bulundular.


Toplantı sonunda Erzincan Valisi Mehmet Makas, toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla buradayız, vatandaş odaklı kamu yönetimi amacıyla buradayız, derdimiz dua almak. Biz bugün ziyaret ettiğimiz tüm Kemahlı esnaflarımızdan şükür kelimesini duyduk, asayiş anlamında da devletin asli görevi vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak. Bu amaçla güvenlik güçlerimiz milli teknolojimizle 24 saat görevlerinin başındalar ve bölgemizde önemli başarılara imza atıyorlar. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi