Vatandaşların sorunlarını yerinde görmek ve çözümler üretmek için Erzincan’da  uygulamaya başlanılan “Meşveret Erzincan” Projesinin ikinci toplantısı Üzümlü İlçesinde düzenlendi.

Meşveret Erzincan projesi kapsamında Üzümlü İlçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Vali Mehmet Makas, Milletvekili Süleyman Karaman ve beraberindekiler ilk olarak Üzümlü Kaymakamlığını ziyaret ettiler. İlçedeki genel durum hakkında Üzümlü Kaymakamı Nur Sevinç Özbek Çakas tarafından bilgiler verildi.

Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler. Polisler ve Jandarmalar ile bir süre görüşen Vali Mehmet Makas, daha sonra ilçenin güvenlik ve asayişi ile ilgili olarak yetkililerden bilgiler aldı.

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler, esnafların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, esnaflara  bereketli kazançlar dilediler.

Esnaf ziyaretinin ardından Üzümlü Belediyesini ziyaret eden Vali Mehmet Makas, ilimiz milletvekili Süleyman Karaman ve beraberindekiler Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ile bir süre görüşerek, belediyenin ilçede yürüttüğü projeler hakkında bilgiler aldılar.

Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Üzümlü ilçesinde yapılan ve devam eden hizmetler ile yatırımlar ve planlanan projelerin değerlendirildiği halka açık, ilçedeki köy ve mahalle muhtarları ile kanaat önderlerinin katılımıyla soru cevap şeklinde yönetişimin üst düzeyde gerçekleştiği Meşveret Erzincan - Üzümlü Toplantısı'na katıldılar.

Vali Mehmet Makas başkanlığında Milletvekili Süleyman Karaman, Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak, Üzümlü Kaymakamı Nur Sevinç Özbek Çakas, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Ak Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Yıldız, Altınbaşak Belde Belediye Başkanı Haydar Polat, Yatırımcı Kurumların İl Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, İl Genel Meclisinin Üzümlü İlçesi Üyeleri, Muhtarlar, Kanaat Önderleri ve Vatandaşlarımızın katılımıyla sorun, öneri ve taleplerin ele alındığı Meşveret Üzümlü toplantısı gerçekleştirildi.

Üzümlü Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Vali Mehmet Makas’ın açılış konuşmasının ardından Üzümlü Kaymakamı Nur Sevinç Özbek Çakas ve Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı tarafından ilçedeki hizmetler ve yatırımlar ile talep edilen yatırımlar ile ilgili sunumlar yapıldı.

Yapılan sunumların ardından Milletvekili Süleyman Karaman tarafından Erzincan’a ve ilçelere yapılan yatırımlar ve yapılması planlanan projeler hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Daha sonra söz alan muhtarlar ve vatandaşlar sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler. Dile getirilen sorunlar ve talepler ile ilgili olarak Vali Mehmet Makas, Milletvekili, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından isteklerin karşılanması veya sorunların çözümü konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Muhtarlar ve vatandaşlar tarafından dile getirilen istek ve sorunlar ile ilgili olarak ilgili kurum yöneticileri de söz alarak sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması ile ilgili olarak kurumları tarafından yapılan, devam eden, planlanan veya yapılabilecekler hakkında gerekli bilgilendirmelerde bulundular.

Toplantı sonunda Vali Mehmet Makas, Erzincan’a ve ilçelere yapılan yatırımlar, sunulan hizmetler ve toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak Meşveret Üzümlü Toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Düzenlenen toplantının ardından Vali Mehmet Makas, Milletvekili Süleyman Karaman ve beraberindekiler ile birlikte ilçe sakinlerinden vefat eden Hüseyin Yeniçeri’nin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundular. Merhuma Allah’tan rahmet dileyen Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler, merhumun yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediler.

Editör: Doğu Gazetesi