Okul bahçesinde istikalar marşını okuyan mezunlar ve öğrenciler Erzincan Lisesi çok amaçlı salona geçerek burada birer konuşma yaptılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Lisesi Okul müdürü İbrahim Salar; “Ben gelip geçen her 24 Eylülde maddi ve manevi irfana ermiş duyguları ile yücelmiş memleketin emsalsiz nesiler hayalen seyreder ve emsalsiz dakikalar yaşarım. Bugün bizi buraya bağlayan sayın değerli mezunlarımız her vesile ile ifade etmiş olduğumuz üzere bir okulun mezunları o okulun her şeyidir şüphesiz ancak ben her sabah 730 tane emir 730 Yusuf görerek o heyecanla okula geliyorum sizlerin sesiyle o koridorlarda hissediyorum” diye konuştu.

 Daha sonra bir konuşma yapan 1983 okul mezunu Saldıray Baydemir ise yaptığı konuşmasında; “Heyecanımı mazur görün çünkü çok eskilere gittim. Erzincan Lisesi çok özel bir lise. Biz burada başarıdan başarıya koştuk ve bu başarıda emeği olan başta hocalarımızı minnet ve şükranla anıyorum ahrete göç edenlere rahmet diliyorum yaşayanlara da sağlıklı huzur diliyorum” diye konuştu.

Programda son olarak konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Eğitimle ilgili öğretimle ilgili söylenecek çok şey var. Helalde sizi buraya bağlayan bağ bizim o bağları bulmamız lazım bağlamamız lazım. O gönül bağlarını koparmayacak bir şeyleri aramamız lazım. Sadakati, merhameti, şefkati, sorumluluğu bunları hatırlamak lazım bunları genç nesillere aktarmamız lazım. Sizler kesinlikle kaygılanmayın çünkü öğretmenler olarak biz burada bu bahçede bahçıvanlık yapmaya devam ediyoruz. Burada sizler gibi vatanına milletine bağlı nice güzel güller yetiştirmeye devam edeceğiz. Tabiki okulların iklimlerin oluşmasından mezunların çok büyük yeri var. Erzincan Lisesi kadar yıllardır okul müdürü arkadaşımda bu mücadeleyi veriyor. Sizlerini hala bir ayağı burada kendiniz olmasa da gönülleriniz burada. Bu Erzincan Lisesinin kültürü yeni yetişen gençlere ilham kaynağı olacağın inanıyorum. Biz bunlara bir şeyler verirsek alacağımıza da inanıyorum. Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte bütün öğretmenlerimiz ücretsiz kurs vermek için seferber. Yazın 1099 öğrencimizin 900ü ücretsiz kurslara gelerek sınava girdi. Hatta çevre illerden sabah galipte ücretsiz kurslara giren öğrencilerimiz var. Bu sayede temel eğitimden orta eğitime geçişte ilk 5 e girdik. Üniversite sınavında ilimiz ilk 20 ye girdi. Bunların altına öğretmen arkadaşlarımız imzalarını attı atmaya da devam edecekler. Diye konuştu

Editör: Doğu Gazetesi