Düzenlenen toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Erkan Karaman, MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Av. Hamdi Karakaya, Merkez İlçe Başkanı Yaşettin Yılmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu ve ilçe ve belde belediye başkan adayları katıldı.  
Düzenlenen istişare toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Erkan Karaman, “Erzincan’ın MHP’yi, MHP’nin de artık Erzincan’ı özlediğini belirtti.
Karaman yaptığı konuşmasında: “ Malumunuz Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’ımızda da seçim rüzgârı esmekte ve zaman gittikçe kısalmakta ve bir buçuk ay sonra Erzincan’da ve Türkiye’de yerel yönetimler seçimi olacak. Bizde Erzincan’da her dönem olduğu gibi bu dönemde de Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçimlere en iddialı parti olarak altını çizerek söylüyorum ve geçmişte siyasette aday olduğum göz önüne alınarak söylüyorum.
 Bu seçime Erzincan merkezde, ilçelerde ve beldelerde en iddialı parti olarak giriyoruz. Bunu söylememin sebebi sizinde malumunuz bende eski belediye başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak ve şuanda da 2 aylık bir il başkanlığı dönemimde yapmış olduğum çalışmalar ve istişareler neticesinde Erzincan’da öyle bir rüzgâr yakaladık ki inşallah cenabı Allah bize güç, kuvvet verir bunu 30 Mart’a kadar götürürsek Erzincan’da aday bazında diyorum. Erzincan Milliyetçi Hareket Partisi en çok belediye başkanı çıkaracak partidir. Buradan kamuoyuna seslenmek istiyorum ve inanın Erzincan gerçekten il başkanlığı görevine başladığım zaman Erzincan MHP’yi özledi demiştim bizde Erzincan’ı özledik ve bende bunu gördüm gerçekten Erzincan MHP’yi özlemiş inşallah biz bu özleme 30 Mart yerel seçimlerinde son vereceğiz. Bugün burada toplanmamızın sebebi de budur. Ben yaklaşan seçimlerde tüm adaylarımıza başarılar diliyorum Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.
Karaman’ın konuşmasının ardından, ilçe ve belde belediye başkan adayları tek tek kendilerini tanıtarak, yapılacak seçimlerde kazananın Milliyetçi Hareket Partisi olacağını belirttiler.   
Editör: Doğu Gazetesi