Milletimizin taleplerinden doğan, muhafazakar ve demokrat bir kimlikle ülke siyasetine giren AK Parti, kuruluşunun 18.yılına ulaştı.

Genel Başkanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti, ülkenin büyük ideallerini bir an olsun unutmayanların partisi olarak,  kurulduğundan bugüne kadar 18 yılda hizmet siyasetinin adresi olmuş, olmaya da devam etmektedir.

Ak Parti iktidarı ile ülkemiz sağlam bir siyasi iradeye kavuşmuştur.

“Milleti Yaşat ki Devlet Yaşasın.” anlayışını kendisine şiar edinen AK Parti Kuruluşundan bu güne , bu Yüce Milletin en büyük serveti olan gönül bereketinden beslenmiştir.

Bu ülkeye inanmanın, bu millete güvenmenin Türkiye aşkına 82 milyon insanımızla paylaşmanın  verdiği güçle çok daha büyük hedefler için 2023 için  2053 için , 2071 için yürüyoruz.

Milletimizin gönlünde mayalanan AK siyaset Türkiye’nin kökleriyle sağlam bir bağ kurarak siyasi kimlik, siyasi ahlak, siyasi düşünce ve siyasi organizasyonu bir bütün olarak görmüş, ortaya koyduğu kimlikle, ahlakla, düşünceyle, icraatlarıyla, teşkilat yapısıyla ülkemizde yeni siyaset tarzının lokomotifi olmuştur.

Ülke insanımızın aynı ortak değerler ve hedefler etrafında kuvvetlendiğinde neleri başarabileceğini bir kez daha ekonomik ve sosyal hayatta gösterebilmiştir.

İktidarımızla ülkenin her köşesi bölünmüş yollarla sarılırken , Türkiye hızlı trenle tanıştı, Denizler birer Türk Gölüne dönüşürken, Hava yolu Halkın yolu oldu. Eğitim rekor bütçelerden çağı ve çağın teknolojilerini  yakalarken 81 ilimizde , Üniversitelerimiz gençliğin hizmetine sunuldu.

Ülkenin geçmişten gelen en zor problemleri tek tek çözülürken, Türk’ün ve Türkiye Cumhuriyetinin vakarına yakışır “Büyük ülke” imajı artık dünyada konuşulmaya başlandı.

Son yıllarda büyük gelişim ve değişim kaydeden ülkemizde AK Parti Milletimizin temel değerlerinin, birlik ve beraberliğinin en güçlü temsilcisi olmaya devam edecektir.

Türkiye 2013 yılından bu yana bir dayanıklılık testinden geçmektedir. AK Parti bu dayanıklılık testinin ve direncin merkezini oluşturmuştur.

Bugün geldiğimiz noktada dünyanın gördüğü bir şey var ki o da şu, Türkiye dayanıklılık testinden başarıyla çıkmıştır.

AK Parti'nin direnci, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği hem bölgede hem dünyada hem de içeride artık karşıtlarının direncini kırmıştır. Bundan sonrası artık diplomasi olacaktır, bundan sonrası artık birlik ve beraberliğin güçlenmesi olacaktır ve bundan sonrası artık Türkiye ile Recep Tayyip Erdoğan'ın kabullenilmesi olacaktır.

Geçmişte olduğu üzere gelecek nice 18 yıllarda da bu ülkenin bütün şarkılarını bütün türkülerini birlikte söyleyeceğiz, birbirimize Yunus Emre’nin diliyle konuşacağız. Hacı Bektaşi Veli’nin, Mevlana’nın, Mehmet Akif’in gönül zenginliğini taşıyarak, güzel şeylere layık bu ülke ve milleti yücelteceğiz.

Nice AK Yıllara...

                                                                  Sebahattin KARAKELLE

                                          21.23.24.26. Dönem Erzincan Milletvekili

Editör: Doğu Gazetesi