AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.

Erzincan Milletvekilleri mesajlarında: "18 Mart Çanakkale Zaferi bir Milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği Şanlı Mücadelenin eseri, dünya tarihinde eşi ve benzerine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin ve kanlı bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı, metre kareye 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümünü kutluyoruz. Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Çanakkale’de göğüs göğüse çarpışarak şehit düşen ecdadımız; vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna zerre tereddüt etmeden ölümü göze alıp şehit düşmüştür. Bugün eğer bu topraklarda özgür bir şekilde yaşıyorsak bunu şanlı ecdadımıza borçluyuz. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kanları ve canlarıyla suladıkları bu vatan topraklarının; dün olduğu gibi bundan sonra da milletimiz tarafından kutsal bir emanet olarak korunacağı herkes tarafından iyi bilinmelidir.

Bu anlamlı günde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan hizmete açılan Simgelerin köprüsü olarak da bilinen 1915 Çanakkale Köprüsü milletimize, ülkemize hayırlı olsun.

 Bu vesileyle “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini kutluyor; topraklarımızı vatan kılan Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin manevi hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi