AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.

Erzincan Milletvekilleri mesajlarında: "Türkiye, dünyada engelli vatandaşlarına verdiği değer ve sağladığı imkanlar konusunda örnek bir ülkedir. Engellilik durumu, toplumun sadece bir kısmını kapsayan bir olgu değildir. Tüm toplumları etkileyen ve kapsayan bir durum söz konusudur.

Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Bu hassasiyeti göz ardı etmeyen engelli engelsiz tüm vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyoruz. Engelli vatandaşlarımızın farkındalığını ortaya koymak ve onların toplumla daha iç içe hareket etmelerini sağlamak amacıyla Mayıs ayının 10-16 tarihleri Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Tüm Engelleri ve sorunları birlikte aşacak güçteyiz.

Engelli kardeşlerimizin mücadele azmi ve başarılarından ders almalıyız. Bu yönüyle bakıldığında zihinlerimizdeki engellerin ortadan kaldırılması gerektiği kanaatindeyiz. Engellilerimizin iş hayatı ve sosyal hayata daha yoğun katılımının sağlanması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi amacıyla AK Parti olarak önemli çalışmalara imzalar attık. AK Parti hükümetleri döneminde engelli istihdamına büyük önem verildi.

Yıllarca hor görülen ve evlerine kapanmış bir şekilde hayatlarını sürdüren kardeşlerimiz için hükümet olarak ilkleri gerçekleştirdik. İlk Engelliler Kanunu'nu AK Parti hükümetleri çıkardı. Bu sayede de engelli kardeşlerimizin özgür bireyler olarak sosyal hayata katılmalarını sağladık.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyoruz” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi