AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, geçtiğimiz gün Erzincan'da yaşanan sel felaketine ilişkin olarak konuşarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Erzincan için 1 Milyon TL destek sağlandığını açıkladılar.

Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada: "TBMM Genel kurulu çalışmalarımız ve KİT toplantılarımız devam ederken;

Erzincan’ımızda yoğun yağış nedeni ile sel olduğu haberini aldık. Erzincan'ımızda meydana gelen sel felaketinden ötürü öncelikle tüm vatandaşlarımıza hemşerilerimize geçmiş olsun diyoruz. Erzincan'da olamasak da tüm kalbimizle Erzincan'lı hemşehrilerimizin yanındayız. Allah beterinden saklasın. Devletimiz her zamanki gibi yine milletimizin çiftçimizin yanında olmuştur olmaya devam ediyor. Meydana gelen zararların tespiti ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ortaya çıkan rapor sonucunda ne yapabiliriz vatandaşlarımız için çiftçilerimiz için bunun değerlendirmesinde olacağız. Sel afetinin ilk anlarından itibaren devletimizin bütün imkanları ile afet kontrol altına alınmaya çalışıldı.

Valimiz Sn Mehmet Makas, Belediye Başkanımız Sn Bekir Aksun, İl Genel Meclis Başkanımız Sn Bekir Yıldız ve İl koordinasyonu ile irtibata geçerek şehrimize yapılacak acil müdahaleler konusunda istişarelerde bulunduk.

Çok şükür ki can kaybımız olmadı, vatandaşlarımızın zararları konusunda ilgili Bakanlıklarımız ile görüştük Çevre Şehircilik Bakanımız Sn Murat Kurum acil Fon dan 1Milyon TL gönderdi.

Ayrıca Tarım Bakanımız Sn Vahit Kirişci, DSİ Genel Müdürümüz  Sn Lütfi Akca , AFAD Başkanımız Sn Yunus Sezer ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürümüz Sn Yusuf Karaloğlu ile görüşmeler neticesinde ;

Devletimiz yaraların bir an önce sarılması için her türlü imkanlarını seferber edeceğini belirtmiştir.

Kendilerine Erzincan halkı adına teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.

Erzincan’ımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz,

Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve tüm kurumlarımıza özverili çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Rabbim Ülkemizi doğal afetlerden korusun"  ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi